Banner 980x90

Rēzeknē izskanēs instrumentālā ansambļa "Excelsus" veltījums dzimtajai pilsētai

Daugavpils, 30.maijs, LETA. Šodien plkst.18 Rēzeknes Svētās Trīsvienības Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks instrumentālā ansambļa "Excelsus" pirmā albuma prezentācija-koncerts "Veltījums dzimtajai pilsētai", aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

"Excelsus" ir vienīgais instrumentālais ansamblis, kas darbojas pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs" paspārnē, tā sastāvā ir četri akordeonisti, basģitārists un bundzinieks. Kā uzsver ansambļa dibinātāja un vadītāja Zane Ludborža, tas ir sastāvs, kurš var spēlēt jebkuru partitūru - gan akadēmisko, gan rokmūziku, gan populārus skaņdarbus.

Albumā ir iekļauti dažādi skaņdarbi – gan tādi, kas "Excelsus" repertuārā ir kopš ansambļa dibināšanas 2004.gadā, gan tādi, kas pavisam nesen sākuši skanēt "Excelsus" izpildījumā. Starp 15 albuma skaņdarbiem ir arī Latgales komponista Jāņa Ivanova "Adagio" no koncerta čellam ar orķestri, kas ansambļa mūziķiem asociējas ar saullēktu un koncertos pārsteidz ar īpašu enerģētiku.

Ieeja koncertā - par ziedojumiem.

Albums ierakstīts studijā "Skaņuraksti", skaņu režisors - Atis Auzāns, albuma dizainu veidojis - Aleksandrs Lebeds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)