Banner 980x90

Rēzeknē noslēgusies diskusija "Kafija ar politiķiem"

Publicitātes foto/ Foto: Raivo Sarelainens
Publicitātes foto/ Foto: Raivo Sarelainens
Pirmdien, 26.septembrī Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestādes Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs "Zeimuļs" aktu zālē norisinājās diskusija "Kafija ar politiķiem". Uz pasākumu bija sapulcējušies jaunieši, domes deputāti un pārvalžu, iestāžu vadītāji, pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

"Kafija ar politiķiem"  Rēzeknē ir kļuvusi par tradīciju, jau sesto gadu pēc kārtas jaunieši, politiķi un pārvalžu vadītāji diskutē, analizē, izvērtē un gūst jaunas zināšanas par jauniešiem aktuāliem jautājumiem. Tā ir metode, kuras galvenais mērķis ir veicināt jauniešu un lēmumu pieņēmēju (deputātu, pārvalžu un iestāžu vadītāju) savstarpējo dialogu, lai neformālā gaisotnē pārrunātu abām pusēm aktuālus jautājumus, veicinātu savstarpējo sadarbību un ideju apmaiņu.

"Kafija ar politiķiem" pirmā tikšanās notika jau 19. septembrī, kad jaunieši, darbojoties grupās, gatavojās tikšanās reizei ar politiķiem un pārvalžu vadītājiem, diskutēja par tādām tēmām kā brīvprātīgais darbs pašvaldības iestādēs, neformālās tikšanās ar politiķiem, pārvalžu un iestāžu vadītājiem, drošība, vienlīdzība un izaicinājums jauniešiem.

Šogad "Kafija ar politiķiem" diskusijā tika runāts tieši par tām tēmām, kuras ir aktuālas Rēzeknes jauniešiem. Kā vienu no aktuālākajām jaunieši izvirzīja tēmu "Brīvprātīgais darbs pašvaldības iestādēs". Tas ļauj jauniešiem iegūt pieredzi, jaunas zināšanas, prasmes, iemācīties kaut ko jaunu. 2016.gada 1.janvārī tika pieņemts brīvprātīgā darba likums, jebkura iestāde var nodarbināt jaunieti uz brīvprātīgā darba principa. Šogad ARPC vasaras nometnē "Profesiju pasaule" strādāja tikai brīvprātīgie jaunieši un nebija neviena atalgota darbinieka, kas arī ļāva samazināt nometnes izmaksas un jauniešiem iegūt jaunas prasmes, pieredzi un zināšanas.

Pasākumā tika aktīvi diskutēts par vienlīdzības principu – vienādas tiesības, neatkarīgi no dalībnieku dzimuma, vecuma, rases, ādas krāsas, valodas, reliģiskās pārliecības, politiskajiem vai citiem uzskatiem, sociālās izcelšanās, tautības, izglītības, sociālā un mantiskā stāvokļa, nodarbošanās veida un citiem apstākļiem.

Liela nozīme tika pievērsta tēmai "Jauniešu izaicinājums", kas padarīs mūsu pilsētu vēl labāku, skaistāku, iespējām bagātāku. Diskusiju laikā tika izstrādāts pasākumu grafiks ar konkrētām aktivitāšu idejām, no kurām pirmās tiks īstenotas jau tuvākajā laikā.

Diskusijas laikā tika izstrādāti daudzi priekšlikumi un idejas. 5. oktobrī notiks diskusijas "Kafija ar politiķiem" 3. daļa – pasākums, kurā jaunieši izvērtēs un apkopos "Kafija ar politiķiem" rezultātus, sekojiet informācijai.

"Kafija ar politiķiem" nav tikai neformāls pasākums – tā ir iespēja jauniešiem iesaistīties, būt aktīviem, pasākums ir nopietns solis sadarbībai, attīstībai, tas veicina jauniešos piederību Rēzeknei, Latvijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)