Banner 980x90

Rēzeknē notiek balsošana par ērtāko sabiedriskā transporta shēmu

Rīga, 19.aug., LETA. Līdz augusta beigām Rēzeknē iespējams nobalsot par ērtāko sabiedriskā transporta shēmu, izvēloties starp diviem variantiem, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs.

No jūlija Rēzeknē darbojas jauna transporta kustības shēma. Pēc Pozņakova paustā, iedzīvotāji aktīvi iesaistījās shēmas apspriešanā. Ņemot vērā iedzīvotāju lūgumus, no augusta tajā ieviestas vairākas korekcijas, lai tā būtu ērtāka pēc iespējas vairāk iedzīvotājiem, kuri izmanto sabiedriskā transporta pakalpojumus.

Lai noskaidrotu, cik liela daļa iedzīvotāju ar jauno kustības shēmu ir apmierināti, tiek organizēta aptauja, kuras rezultāti noteiks to, pēc kādas shēmas sabiedriskā transporta kustība tiks organizēta turpmāk. Ja vairāk nekā 50% norādīs, ka vecā shēma viņiem bija ērtāka, sabiedriskā transporta kustība tiks organizēta pēc tās.

Nobalsot iespējams pašvaldības oficiālajā mājaslapā vai arī Rēzeknes domes Iedzīvotāju pieņemšanas centrā, iesniedzot pašvaldības izdevumā "Rēzeknes Vēstnesis" pieejamo anketu. 

Jau vēstīts, ka jūlijā Rēzeknē stājusies spēkā jauna sabiedriskā transporta kustības shēma, kas darbojas pēc metropolitēna principa. Līdz šim praktiski visos maršrutos ceļa lielākā daļa bija gar Atbrīvošanas aleju, autobusi dublēja cits citu, veidojot tā dēvēto "lokomotīvi". 

Tagad dažādu maršrutu autobusi "tiekas" tikai dažos galvenās alejas punktos. Autobusi riņķo pa pilsētu pēc metropolitēna principa, proti, lai tiktu līdz konkrētai vietai, dažkārt būs jāveic pārsēšanās.

Līdz ar jaunās sistēmas ieviešanu visi braukšanas atvieglojumi sabiedriskajā transportā palikuši spēkā. Arī biļetes cena nemainīsies un ir 0,5 eiro.

Taču tagad, iekāpjot autobusā, izsniegta pārsēšanās biļete, uz kuras būs norādīts tās darbības laiks - 60 minūtes. Tas nozīmē, ka šajā laikā varēs pārsēsties no viena autobusa citā, nepērkot jaunu biļeti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)