Banner 980x90

Rēzeknē notiks devītais teātra festivāls "Soli pa solim"   

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No ceturtdienas, 15.septembra līdz svētdienai, 18.septembrim Rēzeknē satiksies profesionāļi, amatieri un teātra cienītāji jau 9.starptautiskajā teātra festivālā "Soli pa solim", kas ļaus baudīt Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Bulgārijas un Izraēlas labākās teātra izrādes, pilsētas informācijas portālu Rezekne24.lv informē pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs" reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Starptautiskais teātra festivāls "Soli pa solim" kopš 2000.gada Rēzeknē notiek katru otro gadu, piedāvājot iepazīties ar labākajiem Latvijas un ārvalstu iestudējumiem. 

9.starptautiskais teātra festivāls "Soli pa solim" aicina skatītājus izdzīvot un vērtēt 12 dažāda žanra izrādes, ko piedāvā Jēkabpils Tautas teātris, Ā.Alunāna Jelgavas Tautas teātris, VEF teātris (Rīga), Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktieru un režisoru 4.kursa studentu grupa, Jūrmalas teātris, Ogres Tautas teātris, teātris-studija "Joriks" (Rēzekne), Rēzeknes Tautas teātris, "Teatro dei Dioscuri" (Itālija), Rokišķu teātris (Lietuva), teātra grupa "A3" (Bulgārija) un teātris "M.A.R.A." (Izraēla).

Tāpat trīs vakarus pēc izrādēm ikvienam ir iespēja piedalīties sarunās ar profesionāļiem. Festivāla izrādes analizēs un diskusijās iesaistīsies pieci eksperti: teātra zinātnieks, režisors un Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Jānis Siliņš, režisors Dmitrijs Petrenko, Latvijas Nacionālā kultūras centra amatierteātru eksperte Dace Vilne, Latvijas Radio žurnāliste Ruta Rikše un Valmieras drāmas teātra aktieris Aigars Apinis.

Biļetes var nopirkt kultūras namu kasēs gan atsevišķi uz katru festivāla teātra izrādi, gan arī iegādāties festivāla izrāžu abonementu - 7 eiro uz izrādēm, kas notiek Rēzeknes kultūras namā un Nacionālo biedrību kultūras namā (RKN kase Brāļu Skrindu ielā 3, NBKN kase Atbrīvošanas alejā 97), diemžēl biļetes uz izrādi "Liesmojošā tumsa" Latgales vēstniecībā GORS vairs nav pieejamas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)