Banner 980x90

Rēzeknē notiks Eiropas tautu festivāla atklāšanas gājiens un koncerts

Foto no www.rezekne.lv
Foto no www.rezekne.lv
Pirmdien, 25.jūlijā, Rēzeknes Eiropas tautu festivāla dalībnieki pulcēsies pilsētas lielākajā dievnamā uz svinīgu dievkalpojumu, bet vakarā notiks festivāla atklāšanas gājiens un koncerts Festivāla parkā.

Kā aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece, vakarā klātesošos ar savu uzstāšanos priecēs Roberto Meloni un grupa "Mussiq".

Jau vēstīts, ka no svētdienas, 24.jūlija, līdz svētdienai, 31.jūlijam, Rēzeknē notiek Eiropas tautu festivāls, starptautiskais etno festivāls "Gosti" un Rēzeknes pilsētas svētki.

Uz Eiropas tautu festivālu Rēzeknē ieradušies pārstāvji no Beļģijas, Dānijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Ungārijas, Īrijas, Itālijas, Lietuvas, Luksemburgas, Polijas, Portugāles, Spānijas, Lielbritānijas un Latvijas.

Eiropas tautu festivāls Latvijā notiek jau otro reizi, pirmo reizi Rēzekne tā dalībniekus uzņēma 2008.gadā. Festivāls aizsākās 1992.gadā, un kopš tā laika ik gadu notiek citā Eiropas valstī, tā mērķis ir sekmēt savstarpējo sapratni Eiropas tautu vidū un sniegt iespēju iepazīt citu valstu kultūru un tradīcijas.

Festivāla gaitā Rēzeknē paredzēta daudznacionāla kultūras programma un dalībvalstu izstāde-tirdziņš "Eurovillage", ielu teātra mākslas, gleznošanas, foto un kulinārijas konkursi, kā arī sacensības basketbolā, futbolā, florbolā, pludmales volejbolā un petankā.

Šī gada Eiropas tautu festivāla galvenā tēma ir viesmīlība. Nedēļas gaitā Rēzekne uzņems gandrīz tūkstoti svētku dalībnieku. Vienlaicīgi pilsētā noritēs arī etno festivāls "Gosti" un pilsētas svētki.

Otrdien, 26.jūlijā, kantri mūzikas koncertā uzstāsies grupa "Jauna diena" un Mārtiņš Jātnieks, kurš tikko izdevis pirmo solo albumu "Ceļš taktīs" un vēsta par savu ceļu mūzikas pasaulē.

Savukārt trešdien, 27.jūlijā, latgaliešu danču vakarā rēzeknieši un viesi varēs lustēties kopā ar kapelu un deju kopu "Dziga", deju kopu "Vadži", folkloras draugu kopu "Vīteri", bet koncerta noslēgumā klātesošos priecēs etnoroka grupa "Laimas muzykanti". Ceturtdienas, 28.jūlija, vakarā uzstāsies šlāgermūzikas aptaujas laureāti "Baltie lāči", aicinot uzdejot valšus un ļauties vasaras zaļumballes priekam.

Piektdien, 29.jūlijā, Rēzeknes pilskalnā tradicionāli valdīs viduslaiku noskaņas un varēs vērot gan viduslaiku cīņas, gan mācīties viduslaiku dejas un baudīt grupas "Obscurus orbis" muzicēšanu. Savukārt Festivāla parkā skatītājus priecēs šova "Supernova" superfināla dalībnieki - grupa "MyRadiantU" un šī gada "Eirovīzijas" finālists Justs Sirmais.

Sestdien, 30.jūlijā, Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā un Raiņa ielā varēs iesaistīties radošajās darbnīcās, kopīgi veidot simbolisku Rēzeknes rozi, rakstīt vēlējumus pilsētai, piedalīties sportiskajās aktivitātēs un apskatīt retro auto moto izstādi. Plkst.15.00 Kultūras un atpūtas parkā izskanēs festivāla "Gosti" dižkoncerts "Satikšanās tilti", pulcējot kopā ap 200 dalībnieku no Latvijas, Polijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Krievijas.

Vakarā notiks tradicionālais Rēzeknes svētku gājiens pa Atbrīvošanas aleju līdz Festivāla parkam, kur no plkst.20.30 varēs baudīt plašu koncertprogrammu. Vispirms izskanēs Rēzeknes dziesma "Pilsēta ar rozi matos" Aminatas un bērnu popgrupas "Šurumburum" izpildījumā un gaisā tiks palaists 731 balons ar dienā rakstītajiem vēlējumiem. Turpinājumā koncertšovā "Tā nav dzīve, tas ir kino" Latvijas populārie mūziķi un aktieri Dainis Skutelis, Baiba Berķe, Mārtiņš Brūveris, Juris Jope, Annija Putniņa, Anmary, Jānis Buķelis, Belinda Remese, Inta Broka, Eva un Kaiva Molleres, deju studija "BUMP" un "Kino orķestris" Jura Kristona vadībā ļaus izdzīvot pasaules populārākās filmas un mūziklus, kas noslēgsies ar svētku salūtu.

Svētdien, 31.jūlijā, kā ierasts svētku svētdienā, rīts sāksies ar tradicionālo Ģimeņu parādi, kam sekos dziesmu un deju šovs ģimenēm Festivāla parkā. Turpinājumā AS "Latvijas Zaļais punkts" aicinās iesaistītes foto orientēšanās sacensībās "Šķirošanas skrējiens Rēzeknē!". Svētku pasākumu gaitā bērnus pārsteigs gan ziepju burbuļu šovs, gan putu ballīte un Sanktpēterburgas teātra "Pežo kunga ceļojošās lelles" interaktīvā programma un "Karnevāla tērpu darbnīca".

VIII starptautiskais etno festivāls "Gosti" Rēzeknē notiek katru otro gadu, un tajā piedalās dažādu tautību nacionālie kolektīvi, aicinot uz sadziedāšanos un līksmu kopā būšanu, caur tautas mūziku un dejām meklējot un atrodot savstarpējos tiltus, kur satikties.

Rēzeknes pilsēta šogad svin savu 731.dzimšanas dienu. Pilsētas svētku šī gada moto ir "Pilsēta ar rozi matos", kas simboliski atklāj vienu no Rēzeknes leģendām, kas vēsta par princesi Rozi, kura joprojām mīt pilskalna dzīlēs un gaida drosmīgu un mīlošu izredzēto, kurš palīdzēs rast laimi savā pilsētā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)