Banner 980x90

Rēzeknē notiks Kristīnes Opolais koncertturneja

Foto: Rezekne.lv
Foto: Rezekne.lv
Tuvojoties Kristīnes Opolais solo koncertturnejai, pasaulē skatītāju mīlētā un kritiķu atzītā soliste pirmdien, 19.septembrī tikās ar medijiem un ieskandināja dzimtās pilsētas Rēzeknes koncertzāli, pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Pasākumā piedalījās arī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs un Latgales vēstniecības "Gors" vadītāja Diāna Zirniņa.

"Atgriežoties pēc pieciem gadiem uz Latvijas skatuves, es jau tagad jūtu, ka vislielākais satraukums būs tieši manā dzimtajā pilsētā – Rēzeknē. Šeit būs cilvēki, kas mani atceras no bērnības. Kāda skolotāja droši vien sēdēs zālē un domās – slikti viņa mācījās, bet dzied gan tā neko," pasākumā jokoja Opolais.

Ņujorkas Metropolitēna operas zvaigzne Latvijā koncertēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri jaunā un talantīgā itāļu izcelsmes diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā, kuram kā uzlecošajai zvaigznei šī būs brīnišķīga iespēja papildināt savu pieredzi.

Pērnajā sezonā Kvatrīni bija otrais diriģents divos Ņujorkas Metropolitēna operas jauniestudējumos. Džakomo Pučīni "Manonas Lesko", kurā galveno lomu dzied Opolais, viņš asistēja diriģentam, "Grammy" balvas ieguvējam, Fabio Luisi, kā arī Gaetāno Doniceti operā "Roberto Devero"– diriģentam Mauricio Benini.

Kvatrīni ir arī Abruco simfoniskā orķestra galvenais viesdiriģents, Parīzes "Les Voix Concertantes" muzikālais vadītājs, Ņujorkas pilsētas Barē operas galvenais diriģents, kā arī muzikālais direktors jaunākajā Francijas operas festivālā "Nuits de Salses".

Latvijas klausītājiem un skatītājiem Opolais ir sagatavojusi apjomīgu solo programmu, ietverot skaņdarbus no Džuzepes Verdi, Arrigo Boito, Džakomo Pučīni, Pjetro Maskanji, Kamila Sensānsa un Alfredo Katalani operām. Latgales vēstniecībā "Gors" koncerts izskanēs 2.oktobrī plkst.17.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)