Banner 980x90

Rēzeknē notiks Latgales kongresa simtgadei veltīts forums

Daugavpils, 28.apr., LETA. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) šodien plkst.13 sāksies Latgales kongresa simtgadei veltīts forums "Ilgtspējas faktori un dabas vērtību saglabāšana Latvijas nākamajos simts gados", aģentūru LETA informēja projekta koordinatore Andra Mangale.

Pasākuma ievadā klātesošos uzrunās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK), Saeimas Ilgtspējīgās attīstības komisijas priekšsēdētāja Laimdota Straujuma, Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors Edmunds Teirumnieks. Priekšlasījumu par Latgales kongresa vēsturiskajiem un mūsdienu akcentiem sniegs Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta priekšsēdētājs akadēmiķis Jānis Stradiņš.

Foruma otrajā daļā tiks prezentēti Latgales kongresa simtgadei veltītā projekta "Latvijas ilgtspējas dimensijas - izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana" gaitā konferencēs Rēzeknē, Ludzā, Madonā un Līvānos izteiktie priekšlikumi, pašreizējās situācijas analīzes raksturojums, ekspertu izteiktie viedokļi un ieteikumi kvalitatīvas reģionālās politikas veidošanai Latvijā un Latgalē.

Projekta prezentācijai sekos ekspertu komentāru sesija, kurā tiks ieskicēti iespējamie valsts ilgtspējīgas attīstības scenāriji, kā arī tūlītējā rīcība.

Forumā tiks atklāta arī Rāznas Nacionālā parka desmitgadei un dabas vērtībām veltītā izstāde "Krustpunktā - daba".

Pasākuma noslēgumā ir paredzēts koncerts, kurā muzikālus priekšnesumus sniegs Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas koris, Rēzeknes, Ludzas, Madonas un Līvānu novada folkloras kopas.

Forumā piedalīsies vairāk nekā simts dalībnieku - akadēmisko un pētniecības institūciju vadītāji, 12.Saeimas deputāti, nozaru ministriju vadītāji, pašvaldību vadītāji, uzņēmēji, dabas aizsardzības un vides aizsardzības institūciju vadītāji, ekonomikas, finanšu un reģionālās attīstības eksperti, doktoranti un studenti.

Forums tiek rīkots Latgales kongresa vēsturiskajā datumā Latvijas vides aizsardzības fonda multisektoriālajā projektā "Latvijas vides un dabas vērtību cildināšana godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi".

Projekta īstenotāji ir RTA un partneri – Rēzeknes, Ludzas, Līvānu un Madonas novadu pašvaldības, biedrība "Latvijas Inovatoru apvienība" un biedrība "Biomasas tehnoloģiju centrs".

Projekts "Latvijas ilgtspējas dimensijas – izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana" ir veltīts Latvijas simtgadei un tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)