Banner 980x90

Rēzeknē notiks Latvijas Bibliotekāru biedrības Latgales reģiona bibliotekāru konference

Daugavpils, 27.sept., LETA. Šodien Rēzeknē notiks Latvijas Bibliotekāru biedrības Latgales reģiona bibliotekāru konference "Bibliotēka – tilts starp pagātni un nākotni", aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Konference ir veltīta vēsturiskā Latgales kongresa simtgadei un tās mērķis ir saliedēt Latgales bibliotekārus, veicināt viņu profesionālo pilnveidi un sadarbību, īpaši akcentējot bibliotēku darbu novadpētniecības jomā.

Konferences dalībniekiem būs iespēja gūt ieskatu Latgales reģiona sociāli-ekonomiskajā situācijā, izvērtēt reģiona bibliotēku ieguldījumu tā attīstībā un ieskicēti bibliotēku tālākās darbības aktuālākos uzdevumus.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas speciāliste Marlēna Krasovska iepazīstinās konferences dalībniekus ar Latvijas bibliotēku novadpētniecības darba teorētiskajām nostādnēm, bet Daugavpils universitātes profesors Henrihs Soms, pamatojoties uz savu novadpētniecības darba praksi, dalīsies pārdomās par to, kā vēsturi padarīt pieejamāku sabiedrībai. Savukārt Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas profesore Ilga Šuplinska pastāstīs par informācijas tehnoloģiju piedāvātajām iespējām Latgales vēstures popularizēšanā. Savā novadpētniecības darba pieredzē konferences gaitā dalīsies arī novadu bibliotekāri.

Rēzeknes pilsētas Centrālās bibliotēkas organizētajā konferencē piedalīsies 70 bibliotekāri no Balviem, Daugavpils, Krāslavas, Līvāniem, Ludzas, Preiļiem un Rēzeknes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)