Banner 980x90

Rēzeknē notiks Latvijas dzimšanas dienai veltīts Tautas skrējiens 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 18. novembrī Rēzeknē sesto gadu pēc kārtas notiks Latvijas dzimšanas dienai veltītais Tautas skrējiens "Ieelpo Rēzekni!", savukārt dienas noslegumā notiks pulcēšanās ap pieminekli "Vienoti Latvijai", pilsētas informācijas portālu Rezekne24.lv informē Rēzeknes pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs" reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Šī ir kļuvusi stabila tradīcija, ko iedibināja  Rēzeknes pilsētas Jauniešu dome – vienoties savā pilsētā skrējienā Latvijai, nebaidoties nedz lietus, nedz sniega. Tautas skrējiens "Ieelpo Rēzekni!" 18.novembrī pulcē kopā vairākus simtus dažādu paaudžu dalībnieku, kad distanci var veikt gan ar, gan bez laika kontroles, izbaudot kopā būšanas prieku.

18.novembra rīts sāksies ar Svēto Misi Latvijai plkst.10.00 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē. Savukārt, plkst.13.00 sāksies reģistrācija Tautas skrējienam "Ieelpo Rēzekni!" Rēzeknes kultūras namā, bet starts Festivāla parkā atskanēs divas reizes – plkst.14.00 starts ar laika kontroli, plkst.14.20 starts bez laika kontroles. Distance ir nemainīga – mazliet vairāk kā 3 km pa Atbrīvošanas aleju līdz Lubānas ielas krustojumam un atpakaļ, bet pirmo gadu 18.novembra distancē piedalīsies arī nūjotāji. Vizuāli interesantākās komandas saņems saldas dāvanas, bet ikviens skrējiena dalībnieks, kurš iepriekš reģistrējies, – piemiņas velti. 

Pēc skrējiena, plkst.16.45 notiks pulcēšanās ap Latgales atbrīvošanas pieminekli "Vienoti Latvijai", kur Rēzeknes izglītības iestāžu audzēkņi no sveču liesmām veidos gaismas jostu. Ikviens aicināts atnest arī savā saujā mazu sveču liesmu un pievienot kopējam gaismas aplim, lai siltums staro visā Latvijā, aiznesot gaismu ar salūtu augstu debesīs. Pēc tam koncertā "Teic, kur zeme skaistākā" Latgales vēstniecībā "Gors" notiks šī gada Rēzeknes Goda pilsoņa sumināša.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)