Banner 980x90

Rēzeknē notiks V starptautiskā zinātniski praktiskā konference "Māksla un mūzika kultūras diskursā"

Daugavpils, 1.dec., LETA. Šodien Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) sākas un 2.decembrī turpināsies V starptautiskā zinātniski praktiskā konference "Māksla un mūzika kultūras diskursā", aģentūru LETA informēja RTA Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Konferences darba virzieni būs kultūra un sabiedrība reģionālās identitātes diskursā, mūzikas zinātne praksei, māksla un dizains, kā arī tradicionālās un inovatīvās ekspedīciju materiālu saglabāšanas un prezentēšanas formas.

Latvijas un ārvalstu zinātnieki, praktiķi, pedagogi, amatiermākslas kolektīvu vadītāji un to dalībnieki piedalīsies kolēģu vadītajās instrumentālās muzicēšanas, kora dziedāšanas, dažādu tautu folkloras deju, mākslas, dizaina un tekstildarbu meistardarbnīcās. Konferences gaitā notiks arī dažādu izstāžu atklāšanas un tiks demonstrēti tērpi modes skatēs.

Konferences mērķis ir turpināt attīstīt starptautisko sadarbību starp Eiropas Savienības, Ziemeļvalstu un Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) zinātniekiem un zinātnes institūcijām, veicinot starpdisciplināro pētniecību un praktiskās pieredzes apmaiņu mākslā un mūzikā.

Šogad konferences laikā Latgales vēstniecībā "Gors" arī atklāta Ilzes Lībietes, Diānas Apeles un RTA studentu grafikas darbu izstāde "Pēctecība", kas būs skatāma līdz 2017.gada 5.janvārim.

Konferenci rīko RTA sadarbībā ar Lietuvas Kauņas kolēģiju, Baltkrievijas Mašerova vārdā nosaukto Vitebskas Valsts universitāti un Krievijas Pleskavas Valsts universitāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)