Banner 980x90

Rēzeknē notiks V starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls "Open Place"

Daugavpils, 9.aug., LETA. Nākamnedēļ, no 16.augusta līdz 20.augustam, Rēzeknē norisināsies V starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls "Open Place", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Festivāla gaitā skatītājiem būs iespēja iepazīt 25 konkursa īsfilmas no 17 valstīm - Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Dānijas, Zviedrijas, Somijas, Īslandes, Krievijas, Polijas, Vācijas, Libānas, Gruzijas, Lielbritānijas, Čehijas, Itālijas un Bulgārijas. Konkursa īsfilmas Latgales vēstniecībā "Gors" varēs baudīt trīs pēcpusdienas - 17., 18., un 19.augustā no plkst.16 līdz 19. Pirms seansiem būs iespēja tikties ar vairāku filmu veidotājiem.

Konkursa filmas, kā allaž, vērtēs starptautiska žūrija - kinorežisors un pedagogs Arvo Iho (Igaunija), kino un teātra aktrise Lilita Ozoliņa (Latvija), kinorežisors Kristiāns Verners (Vācija), lietuviešu izcelsmes spāņu kinorežisors un scenārists Aļģis Arlausks (Spānija), kā arī kino un teātra aktrise Irina Ševčuka (Krievija). Festivāla noslēgumā tiks pasniegtas balvas nominācijās: "labākais režisors", "labākais scenārijs", "labākais operators", "labākā aktrise", "labākais aktieris" un "Grand Prix", viens no konkursantiem saņems arī Rēzeknes pilsētas domes speciālbalvu.

Īsfilmu kinofestivālā "Open Place" šogad pirmo reizi tiks piedāvāta arī programmu bērniem – svētdien, 20.augustā, no plkst.10 līdz 15 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā mazajiem skatītājiem tiks izrādītas vairākas animācijas filmas un divas spēlfilmas. Tāpat varēs piedalīties radošajās meistardarbnīcās, būs arī zīmēšana uz asfalta, seju apgleznošana, fotografēšanās multfilmu varoņu tēlos. Animācijas filmu programma ir tapusi sadarbībā ar filmu studiju "Rija".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)