Banner 980x90

Rēzeknē pensionāriem paaugstina ienākumu griestus maznodrošinātā statusa saņemšanai

Rīga, 14.janv., LETA. Ņemot vērā 2018.gadā veikto pensiju indeksāciju, Rēzeknē paaugstināti ienākumu griesti maznodrošinātā statusa saņemšanai, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Dome lēmusi no 289 uz 310 eiro mēnesī palielināt ienākumu līmeņa griestus maznodrošinātas personas statusa saņemšanai atsevišķi dzīvojošiem pensionāriem vai personām ar invaliditāti, ģimenēm, kuras sastāv no pensionāriem vai personām ar invaliditāti.

Tāpat nolemts grozīt saistošos noteikumus "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā". Proti, plānots paplašināt personu loku, kurām ir tiesības saņemt apbedīšanas pabalstu. Patlaban pašvaldība piešķir šo pabalstu tikai tad, ja klientam nav tiesību saņemt apbedīšanas pabalstu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA), taču turpmāk pabalstu būs tiesības saņemt arī personām, kurām ir tiesības uz VSAA apbedīšanas pabalstu, bet tā apmērs būs atkarīgs no VSAA piešķirtās summas. Ja VSAA piešķirtā apbedīšanas pabalsta apjoms būs lielāks par 280 eiro, ko piešķir pašvaldība, Sociālais dienests to nepiešķirs.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", kad tiks saņemts saskaņojums no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)