Banner 980x90

Rēzeknē plāno izveidot uzņēmējdarbību veicinošu infrastruktūru un revitalizēt teritoriju apkārt Kovšu ezeram

Publicitātes foto/ Foto: Rēzeknes pilsētas dome
Publicitātes foto/ Foto: Rēzeknes pilsētas dome

Piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu, Rēzeknē plānots izveidot uzņēmējdarbību veicinošu infrastruktūru un revitalizēt teritoriju apkārt Kovšu ezeram.

Kā aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs, uzņēmējdarbību veicinošās infrastruktūras izveides rūpniecisko teritoriju atjaunošanai gaitā pilsētas Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) teritorijā Ziemeļu rajonā plānots uzbūvēt ražošanas ēku, kā arī revitalizēt degradētās platības, rekonstruējot Rūpnīcas ielu, izbūvējot pievadceļus vairākos zemes gabalos un rekonstruējot bijušo katlumāju biznesa centra un ražošanas vajadzībām.

Projekta realizācija veicinās darbavietu radīšanu, investoru piesaisti jaunu uzņēmumu radīšanai, jau esošo uzņēmumu darbības attīstību un paplašināšanu.

Revitalizējot teritoriju apkārt Kovšu ezeram, kas atrodas Rēzeknes dienvidrietumu daļā, plānota SPA viesnīcas būvniecība un gājēju takas izveide Kovšu ezera parkā.

Īstenojot šo ideju, plānots uzlabot uzņēmējdarbību veicinošu publisko infrastruktūru un sekmēt jaunu darbvietu radīšanu, nodrošinot labvēlīgus apstākļus uzņēmējdarbības attīstībai attiecīgajās teritorijās.

Projekta realizācija, īstenojot ilgtspējīgu zaļās pārvaldības politiku, kā arī sakārtojot Kovšu ezeram pieguļošās neizmantotās teritorijas, ļaus nodrošināt Rēzeknes dabas teritoriju pieejamību pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Jau vēstīts, ka valdība atbalstījusi Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma apgūšanas noteikumus, kas paredz teritoriju revitalizācijai reģionos atvēlēt 311 321 944 eiro.

No kopējās pieejamās summas 264 623 652 eiro būs Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, bet nacionālais finansējums - ne mazāks kā 46 698 292 eiro.

Projekti tiks īstenoti trīs atlases kārtās, kur pirmajā atlases kārtā pieejamais finansējums būs ne mazāks kā 141 456 415 eiro, otrajā kārtā tas būs 108 398 439 eiro, bet trešajā atlases kārtā - 52 247 026 eiro.

Projektu iesniedzēji varēs būt nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru un to funkcionālo teritoriju pašvaldības, saimnieciskās darbības veicēji un iedzīvotāji.

Finansējuma izlietojuma mērķis ir teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību attīstības programmām, nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un jaunu darbvietu radīšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)