Banner 980x90

Rēzeknē plāno zibakciju pret jauno autobusu sarakstu un ceļu kaisīšanu ar sāli

Rīga, 15.jūl., LETA. Rēzeknieši 18.jūlijā no plkst.15 līdz 20, protestējot pret jauno autobusu sarakstu un ceļu kaisīšanu ar sāli ziemā, aicināti piedalīties zibakcijā, novietojot pie dome ēkas vecus apavus, liecina paziņojums kāda aktīvista profilā "Facebook".

Lai arī profils izveidots tikai pagājušajā nedēļā, un tā ieraksts nav guvis lielu sabiedrības uzmanību, pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs aģentūrai LETA atzina, ka pašvaldība ir informēta par plānu rīkot zibakciju, tāpēc Administratīvā inspekcija uzraudzīs, lai netiek pārkāptas likuma normas.

Ar uzsaukumu "pietiek ņirgāties par Rēzeknes iedzīvotājiem" profila veidotāji aicina nest savus vecos nonēsātos apavus, atstājot tos pie Rēzeknes domes un šādi izrādot protestu.

"Lai visa domes vadība un pilsētas iedzīvotāji redz, ka mēs esam pret jauno sabiedriskā transporta kustības sarakstu, pret "izdauzītiem" pagalmiem un pret netīrītiem un ar sāli pārkaisītiem ceļiem ziemas periodā! Pārpildīsim domi ar vecajām tupelēm - parādīsim, ka mums nav vienalga. Vienosimies akcijā - likumīgi, mierīgi un efektīvi "novērtējot" jauno sabiedriskā transporta kustības sarakstu, ielu stāvokli un uzkopšanas darbus ziemā!" aicina akcijas rīkotāji.

Jau vēstīts, ka Rēzeknes pašvaldība apkopo iedzīvotāju sūdzības par SIA "Rēzeknes satiksme" jauno sabiedriskā transporta shēmu, bet augustā notiks arī iedzīvotāju aptauja, lai izvēlētos optimālo satiksmes variantu.

Plānots, ka jaunā transporta shēma, ņemot vērā iedzīvotāju ieteikumus, tiks koriģēta, bet augustā viedokli par to būs iespēja izteikt pašvaldības organizētā aptaujā. Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) uzsvēra, ka gadījumā, ja vismaz 50% aptaujas dalībnieku ar shēmu būs apmierināti, tā tiks atstāta spēkā, savukārt, ja vairākums to neatbalstīs, uz domi tiks virzīts jautājums par iepriekšējā sabiedriskā transporta satiksmes plānojuma atgriešanu.

Ziņots arī, ka jūlijā Rēzeknē stājusies spēkā jauna sabiedriskā transporta kustības shēma, kas darbojas pēc metropolitēna principa. Līdz šim praktiski visos maršrutos ceļa lielākā daļa bija gar Atbrīvošanas aleju, autobusi dublēja cits citu, veidojot tā dēvēto "lokomotīvi". Tagad dažādu maršrutu autobusi "tiekas" tikai dažos galvenās alejas punktos. Autobusi riņķo pa pilsētu pēc metropolitēna principa, proti, lai tiktu līdz konkrētai vietai, dažkārt būs jāveic pārsēšanās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)