Banner 980x90

Rēzeknē svinēs pasaulslavenā Latgalē dzimušā kinorežisora Teuvo Tulio 105.jubileju

Daugavpils, 10.aug., LETA. Sagaidot latviešu izcelsmes somu kinorežisora Teuvo Tulio 105.jubileju, Rēzeknes Centrālā bibliotēka no 17.augusta līdz 23.augustam piedāvā noskatīties divpadsmit Tulio filmas no bibliotēkas krājuma, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece .

Kinoseansu sākums plkst.14 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas konferenču zālē, ieeja - bez maksas.

Bibliotēkas lasītavā no 17. līdz 30.augustam būs apskatāma Tulio dzīvei un daiļradei veltīta tematiskā izstāde "Latviešu izcelsmes somu režisors".

23.augustā plkst.15 bibliotēkas lasītavā notiks Tulio 105.jubilejai veltīts piemiņas vakars, kurā varēs iepazīties ar viņa daiļradi, aplūkot piemiņas lietu izstādi un noskatīties režisores Kristīnes Želves dokumentālo filmu "Fedja".

Kinorežisors Teuvo Tulio (23.08.1912.–08.06.2000.), īstajā vārdā Teodors Antonijs Tugajs, bērnību pavadījis Latgalē, bet slavu ieguvis tālu pasaulē. Tulio radījis melodrāmas - kino klasikas pērles. Viņš dēvēts gan par somu režisoru Nr.1, gan par "somu Valentino".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)