Banner 980x90

Rēzeknē uz mēra amatu pretendē gan pašreizējais, gan divi bijušie vietvalži

Daugavpils, 25.apr., LETA. Rēzeknes pilsētas domes vēlēšanām iesniegti 11 deputātu kandidātu saraksti. Uz Rēzeknes mēra amatu pretendē gan pašreizējais domes priekšsēdētājs no Aleksandrs Bartaševičs (S), gan bijušie vietvalži Juris Guntis Vjakse (ZZS) un Ernests Jurkāns ("Savienība Latgales sirds").

Kā liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā Bartaševičs ir sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" saraksta līderis. Ar otro numuru sarakstā startē pašreizējā domes deputāte, Rēzeknes 3.vidusskolas direktore Lidija Ostapceva, bet trešo - pašreizējais Rēzeknes vicemērs Andrejs Rešetņikovs. "Saskaņas" sarakstā startē arī pašreizējie domes deputāti Jānis Krišāns, Aleksejs Stecs, Vladimirs Bogdanovs, Igors Sergejevs un Aleksandrs Irišins.

Vjakse ar pirmo numuru startē no Zaļo un Zemnieku savienības, bet Jurkāns - partija "Savienība Latgales sirds" saraksta.

Rēzeknes pilsētas domes pašreizējā sasaukuma opozīcijas deputāts, viens no dedzīgākajiem Bartaševiča kritizētājiem Vjačeslavs Dubovskis vēlēšanās būs Latvijas Reģionu Apvienības, "Latvijas attīstībai" un politiskās partijas "Alternative" apvienotā saraksta līderis.

"Latgales partijas", Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", partijas "Vienotība" apvienotā sarasta līderis būs opozīcijas deputāts, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors Edmunds Teirumnieks. Ar ceturto numuru šajā sarakstā startēs vēl viens no opozīcijas deputātiem Jāzeps Korsaks. Savukārt otrais numurs būs Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta pārvaldes vadītājai Līvijai Plavinskai.

Rēzeknes domes deputāts Igors Lucijanovs vēlēšanās būs saraksta "Vienota Rēzekne" līderis. Ar trešo numuru šajā sarakstā startēs vēl viens bijušais Rēzeknes mērs Jānis Jukna.

Rēzeknes domē deputāta Raimonda Arbidāna pārstāvētās partijas "Vienoti Latvijai" līdere vēlēšanās būs skolotāja logopēde un partijas valdes priekšsēdētāja Inese Muhamberga. Paša Arbidāna uzvārds sarakstā vairāk gan nav atrodams.

Rēzenes domes vēlēšanām savus sarakstus pieteikušas arī Eiroskeptiķu Rīcības partija, "Latvijas Krievu savienība", "No sirds Latvijai" un "Apvienība iedzīvotāji".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)