Banner 980x90

Rēzeknē uzlabos apgaismojuma energoefektivitāti publiskajās teritorijās

Daugavpils, 16.okt., LETA. SIA "Vides investīciju fonds" un Rēzeknes pilsētas dome noslēguši savstarpēju vienošanos par sadarbību publiskās teritorijas apgaismojuma energoefektivitātes uzlabošanā, aģentūru LETA informēja SIA "Vides investīciju fonds" pārstāve Zane Bilzēna.

Vienošanos par sadarbību publiskās teritorijas apgaismojuma energoefektivitātes uzlabošanā, izmantojot Energoservisa kompāniju jeb ESKO mehānismu, parakstījuši SIA "Vides investīciju fonds" valdes priekšsēdētājs Egils Zariņš, valdes loceklis Ronalds Neimanis un Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S).

Vienošanās mērķis ir nodibināt un uzturēt uz abpusēju ieinteresētību balstītu uz Vides investīciju fonda un Rēzeknes pilsētas domes ilgtermiņa sadarbību, kuras gaitā regulāri tiks apzināti konkrēti sadarbības virzieni ar mērķi samazināt elektroenerģijas patēriņu pašvaldības noteikto un publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošanai un ar to saistītos izdevumus.

Vides investīciju fonda darbības virsmērķis ir vides piesārņojuma samazināšana, veicinot vides aizsardzības projektu realizāciju un palielinot pašvaldību un kapitālsabiedrību kapacitāti sagatavot un realizēt kvalitatīvus un efektīvus vides aizsardzības projektus no projekta idejas līdz to īstenošanai. Fonda darbība ir virzīta uz maksimālā vides uzlabojuma sasniegšanu, ieguldot finanšu resursus vides infrastruktūras sakārtošanas projektu realizācijā.

ESKO modeļa izmantošana paredz, ka energopatērētājs energoefektivitātes uzlabošanai neizmanto savus finanšu līdzekļus, bet to dara izvēlētais ESKO uzņēmums, kurš par saviem resursiem veic visus nepieciešamos energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus atbilstoši energopatērētāja prasībām.

Uzņēmums savas investīcijas sedz no ieekonomētās enerģijas izmaksas starpības, šī aprēķinātā atmaksas termiņa laikā. Pēc noteiktā atmaksas perioda beigām visa ekonomija pāriet paša energopatērētāja rīcībā.

ESKO modeļa izmantošanas gadījumā visu atbildību par projekta rezultātiem un noteikto energoefektivitātes rādītāju sasniegšanu, uzņemas ESKO uzņēmums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)