Banner 980x90

Rēzeknē Vēstures mirkļu pieturā pieminēts latgaliešu inteliģences pārstāvi Kempu

Daugavpils, 6.dec., LETA. Nākamnedēļ, 13.decembrī, plkst.14 Rēzeknē, Latgales kultūrvēstures muzejā tradicionālajā Vēstures mirkļu pieturā tiks pieminēts viens no spilgtākajiem pirmās latgaliešu inteliģences pārstāvjiem Francis Kemps, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Kemps, kura 140.gadadiena tiks atzīmēta šī gada 24.decembrī, mainīja pirmās latgaliešu atmodas gaitu, iestājoties par tautiskās pašapziņas, Latgales atdzimšanas idejām un konsekventi aizstāvēja domu par Latgales autonomiju.

Pasākumā vēstures maģistre Ināra Juškāne prezentēs savu pētījumu "Latgalieši un latvieši vēsturiskā ceļā uz vienotu valsti Franča Kempa uzskatos", stāstīs par Latgales atmodu 19.gadsimta beigās - 20.gadsimta sākumā, to veidojošajiem un kavējošajiem vēsturiskajiem apstākļiem un īpatnībām caur Kempa redzējuma prizmu, kā arī sniegs ieskatu dažādu pētnieku vērtējumos un viedokļos par Kempa uzskatiem.

Vēstures mirkļu pieturā būs gaidīti visi interesenti, ieeja uz pasākumu - par brīvu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)