Banner 980x90

Rēzeknē Zaļajā sinagogā atklās vizualizētu stāstījumu par ebreju dzimšanas un kāzu godu tradīcijām

Daugavpils, 15.maijs, LETA. Sestdien, 19.maijā, plkst.19.30 Rēzeknē, restaurētajā Zaļajā sinagogā atklās vizualizētu stāstījumu par ebreju dzimšanas un kāzu godu tradīcijām lektora Guntara Skudras izklāstā, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Plkst.20 Lūgšanu zālē tiks demonstrēta interesanta dokumentālā filma "Operācija "Kāzas", ko veidojusi Izraēlas režisore Anata Zalmansone-Kuznetsova par savu vecāku likteni, kuri padomju laikā mēģināja aizdzīt lidmašīnu, lai aizbēgtu no PSRS.

Vakara gaitā apmeklētāji varēs apskatīt Rēzeknes mākslas skolas zīmējumu izstādi "Sinagoga bērnu acīm", kā arī sinagogas sakrālo priekšmetu izstādi. Tieši sestdien ebreji svin nozīmīgus Toras saņemšanas svētkus - Šavuotu, tāpēc Mācību telpā skanēs šo svētku videomelodijas, bet visu vakaru uz ekrāna tiks demonstrēti videosižeti gan par macu cepšanu, gan videoklips "Rēzeknes ielas", gan animācijas filma "Mozus likteņstāsts", bet fonogrammās skanēs seno aškenazu liturģiskie dziedājumi Vlada Šulmana un kora "Balsis" izpildījumā.

Tie apmeklētāji, kas vēlēsies padziļināti iepazīt sinagogas vērtības, plkst.21 un 23 varēs ar gidu doties tematiskā ekskursijā "Ebreju sakrālo tradīciju liecības Zaļajā sinagogā".

Savukārt sinagogas pagalmā atpūtas centra "AD Story" pavāri piedāvās nogaršot ēdienus ebreju gaumē. No plkst.22 muzicēs mūzikas grupas " Rēzeknes klezmeri" un viesi no Sanktpēterburgas "Dobra noch".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)