Banner 980x90

Rēzeknes domes opozīcijas deputāts: Dzīvošana kredītā pilsētai draud ar stagnāciju

Daugavpils, 5.jūn., LETA. Ja Rēzeknes pilsētas dome turpinās strādāt kā līdz šim, īstenojot projektus bez valsts un Eiropas Savienības fondu finansējuma piesaistes, pilsētas attīstību jau tuvākajā laikā sagaida stagnācija, aģentūrai LETA atzina Rēzeknes pilsētas domes opozīcijas deputāts Jāzeps Korsaks, kas turpinās darbu arī jaunajā sasaukumā.

No apvienotā "Latgales partijas", Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un partijas "Vienotība" saraksta domē ievēlētais deputāts uzskata: "Dzīvošana kredītā mūs novedīs pie tā, ka pilsētas attīstība palēnināsies, tiks bremzēta jaunu darba vietu izveide, kā rezultātā saglabāsies augsts bezdarba līmenis un turpināsies cilvēku aizplūšana no pilsētas vēl lielākā mērā."

Neskatoties uz to, ka apvienotais saraksts vēlēšanās ieguva tikai divas balsis, šī saraksta pārstāvji ir noskaņoti strādāt un pildīt savus vēlētājiem dotos solījumus, izmantojot savas deputātu pilnvaras pilnā mērā, lai par viņiem balsojušajiem cilvēkiem, kas cerēja uz pārmaiņām pilsētā, nenāktos vilties.

"Saskaņas" lielos panākumus vēlēšanās Korsaks skaidroja ar prasmīgi izmantoto administratīvo resursu - pašvaldības izdevumu "Rēzeknes Vēstnesis", kas ar pilsētā notiekošo labo darbu apraktiem, bez kritiskiem un analītiskiem rakstiem, reizi nedēļā bez maksas tika izplatīts iedzīvotājiem.

"Savu lomu nospēlēja arī bezmaksas braukšanas ieviešana pilsētas sabiedriskajā transportā atsevišķām iedzīvotāju grupām, kaut arī bez maksas patiesībā jau tāpat nekas nav - tāpat kādam par to ir jāsamaksā, kā arī ar lielo priekšvēlēšanu maratonā ieguldīto naudu.

Jau vēstīts, ka Rēzeknē pašvaldību vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi pie varas jau astoņus gadus esošā partija "Saskaņa" ar tās līderi un pilsētas galvu Bartaševiču priekšgalā, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Par "Saskaņu" savas balsis šajās vēlēšanās atdeva 59,03% pilsētā deklarēto iedzīvotāju. Šis politiskais spēks četru gadu laikā ir būtiski kāpinājis vēlēšanās gūto balsu skaitu - 2013.gadā "Saskaņas centrs" guva 48,34 vēlētāju balsis. Līdz ar to "Saskaņa" nostiprina savas pozīcijas Rēzeknes pašvaldībā.

"Saskaņa" jaunajā domes sasaukumā ieguvusi deviņas deputātu vietas, kas ir par vienu vietu vairāk nekā 2013.gadā. Domē ievēlēts pašreizējais pilsētas mērs Bartaševičs, Lidija Ostapceva, Vladimirs Bogdanovs, Aleksandrs Irišins, Aleksejs Stecs, Jānis Krišāns, Andrejs Rešetņikovs, Igors Sergejevs, Olga Strode.

Ar krietni mazāku balsu skaitu otrajā vietā ierindojas partiju apvienība, kuras sastāvā ir "Latgales partija", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Vienotība". Par šo partiju apvienību nobalsoja 12,18% iedzīvotāju. Šai partijai domē būs divi deputāti, kas jau tagad strādā pašvaldībā - Edmunds Teirumnieks un Jāzeps Korsaks.

Tālāk seko Zaļo un zemnieku savienība, kas guvusi 7,6% balsu, un domē vietu iegūst kādreizējais domes priekšsēdētājs Juris Guntis Vjakse. Savukārt kā pēdējā domē iekļūst partija "Vienota Rēzekne" ar 6,52% balsu. To domē pārstāvēs viens deputāts - Igors Lucijanovs.

Piecu procentu latiņu iekļūšanai domē nepārvarēja Latvijas Reģionu apvienības, "Latvijas attīstībai" un politiskās partijas "Alternative" kopējais saraksts - par to nobalsoja 4,66% vēlētāju. Domē neiekļuva arī Latvijas Krievu savienība ar 2,98% balsu, partija "Vienoti Latvijai" - 1,77%, partija "Savienība Latgales sirds" - 1,51%, "No sirds Latvijai" - 1,32%, apvienība "Iedzīvotāji" - 0,99%, "Eiroskeptiķu Rīcības partija" - 0,67% balsu.

Šāds vēlēšanu rezultāts nozīmē, ka mainīsies domes opozīcijas sastāvs. 2013.gadā domē bija ievēlēta arī partija "Vienoti Latvijai" un politiskā partija "Alternative".

Rēzeknē pašvaldību vēlēšanās piedalījās 50,59% jeb 11 723 cilvēki.

https://infogr.am/velesanu_rezultati_rezekne

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)