Banner 980x90

Rēzeknes mēra ģimenes prasību pret "Ludzas Zemes" par 10 000 eiro piedziņu izskatīs janvārī

Daugavpils, 5.dec., LETA. Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča (SC) un viņa sievas Olgas prasību pret reģionālo laikrakstu "Ludzas Zeme" par publicētās ziņas atsaukšanu un 10 000 eiro piedziņu Rēzeknes tiesa Balvos izskatīs nākamgad 10.janvārī, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Prasības pieteikums liecina, ka Bartaševičs par godu un cieņu aizskarošām ziņām uzskata vairākas publikācijas laikrakstā "Ludzas Zeme". Kopumā pieteikumā minētas 14 publikācijas, vairākas no tām ir pārpublicētas no interneta portāla "kompromat.lv". Rakstos informācija, pēc Bartaševiču domām, esot nepatiesa. Pašvaldības vadītājs un viņa sieva pieprasa atsaukt ziņas un katrs pieprasa 5000 eiro kompensāciju.

Laikraksta "Ludzas Zeme" galvenā redaktore Laima Linuža iepriekš pauda pārliecību, ka Rēzeknes mēra mērķis ir iebiedēt laikrakstu, lai tas pārstāj kritizēt politiķi. "Jā, mēs esam politiķi kritizējuši un turpināsim to darīt. Diemžēl uz kontaktu ar laikrakstu Bartaševičs nenāk un savu viedokli avīzei nepauž, lai gan esam to lūguši arī ar domes preses dienesta starpniecību," teica Linuža.

Rēzeknes mērs Bartaševičs aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka viņam kā politiķim nav nekādu iebildumu pret konstruktīvu un pamatotu kritiku. "Uztveru to veselīgi un arī labprāt komentēju, izdarot attiecīgus secinājumus, taču laikraksta "LudzasZeme" gadījumā tā ir ilgstoša nomelnošanas kampaņa, kas turpinās joprojām, ar mērķi aizvainot un nepatiesi nomelnot mani un manu ģimeni. Tiek publicēta nepārbaudīta, nepatiesa informācija, ko uztveru kā publisku cieņas un goda aizskaršanu," teica Bartaševičs.

Viņš apgalvoja, ka pēc vairākiem rakstiskiem lūgumiem atsaukt nepatiesu informāciju no Linužas puses ticis izrādīts vēl lielāks spiediens, par platformu izmantojot laikraksta "Ludzas Zeme" publikācijas, tāpēc ticis pieņemts lēmums atrisināt situāciju tiesiskā ceļā.

"Mani izbrīna, ka laikraksta redakcija tiesības aizstāvēt godu un cieņu uztver kā spiedienu vai mēģinājumu iebiedēt žurnālistus," pauda Bartaševičs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)