Banner 980x90

Rēzeknes mērs lūdz sākt kriminālprocesu par neslavas celšanu

Saistībā ar publikācijām laikrakstā "Ludzas Zeme", portālā "www.kompromat.lv" un bezmaksas avīzē "Kompromat.lv" Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC) vērsies policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu par neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Rēzeknes mērs uzskata, ka 2015.gada pirmajos trijos mēnešos minētajos masu informācijas līdzekļos par viņu un viņa ģimenes locekļiem tikušas izplatītas nepatiesas, godu un cieņu aizskarošas ziņas un celta neslava.

Bartaševičs nosūtījis pretenziju SIA "Ludzas Zeme" valdei un laikraksta galvenajai redaktorei par rakstos "Lucatnieka slepkavība: Bartaševiču klans izrēķinās ar konkurentu?" un "Rēzeknes mērs žņaudz uzņēmējus" publicēto, viņaprāt, nepatieso, Bartaševiču ģimenes godu un cieņu aizskarošo ziņu atsaukšanu un atvainošanos.

11.martā pretenzijas tika nosūtītas "www.kompromat" īpašniekiem un veidotājiem par portālā izplatītajām Bartaševiču ģimenes godu un cieņu aizskarošajām ziņām un neslavas celšanu rakstos: "Kurš un kāpēc noslepkavoja Rēzeknes biznesmeni Lucatnieku", "Lucatnieka slepkavība: Rēzeknes mēra dēlam nepieciešama mediķu palīdzība", "Slepkavība ar medību ieroci ar apgrieztu stobru: Bartaševiču klans izrēķinās ar konkurentu", "Parlamentārieša Nikonova mīlestība un bizness" un "No Lucatnieka slepkavības lietas varēja pazust svarīgi pierādījumi". Abās pretenzijās norādītais termiņš rakstiskas atbildes sniegšanai - 20.marts.

Publikācijas ar skaļiem nosaukumiem par Rēzeknes biznesmeņa slepkavību, kas satur Bartaševiču ģimenes godu un cieņu aizskarošas ziņas, pēc Rēzeknes mēra domām, ir arī marta bezmaksas avīzē "Kompromat.lv", kas tika izplatīta Rēzeknes iedzīvotāju pastkastītēs.

Bartaševičs uzskata, ka no viena centra organizētajām publikācijām ir acīmredzams mērķis - ietekmēt izmeklēšanas objektivitāti un palīdzēt izvairīties no kriminālatbildības personām, kas pasūtīja Lucatnieka slepkavību.

Jau ziņots, ka 2014.gada 31.janvāra vakarā pēc plkst.19 Rēzeknē, savā privātmājā, ar šāvieniem krūtīs un augšstilbos tika nogalināts Rēzeknes uzņēmējs un SIA "Andris auto" līdzīpašnieks, 1965.gadā dzimušais Andris Lucatnieks.

Negadījuma brīdī mājās bijusi arī uzņēmēja sieva, bet meita īsi pirms notikušā izbraukusi.

Kopumā lietā iesaistītas desmit personas, tostarp pasūtītājs un izpildītājs. Pārējie astoņi cilvēki atbalstījuši, organizējuši un plānojuši slepkavību. No aizdomās turētajām personām divām jau uzrādītas apsūdzības prokuratūrā.

Policija noskaidrojusi, ka pasūtītājs nodarbojies ar biznesu, savukārt izpildītājam par darbu piesolīta nauda. Pēc VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins iepriekš teiktā - "ne astronomiska summa".

Visdrīzāk, šis noziegums plānots, pamatojoties uz personīgiem motīviem. Tāpat policija noskaidrojusi, ka daļa no aizdomās turētajiem nodarbojusies ar nelegālu akcīzes preču apriti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)