Banner 980x90

Rēzeknes novada Bekšos notiks pirts festivāls "Ozolpēriens"

Daugavpils, 12.jūl., LETA. Nākamnedēļ, no 21.jūlija līdz 23.jūlijam, Rēzeknes novada Ozolaines pagastā, Bekšu ciemā norisināsies pirts festivāls "Ozolpēriens", aģentūru LETA informēja Rēzeknes novada pašvaldībā.

Fetsivāls pulcēs pirtniekus gan no Latvijas, gan arī ārvalstīm - Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Krievijas. Lietuvu pārstāvēs pirts meistars, Eiropas čempions pēršanā un pirts festivālu organizētājs Vlads Jokubausks, kā arī ievērojami pirtnieki Erneste Bajoriniene, Tatjana Michailova un Igors Michailovs. No Krievijas īpašais viesis būs pirtnieks Ivans Ivakins, viņš ir arī grāmatas "Tēlainā pēršana krievu pirtī" autors, pirts konkursu tiesnesis un apmācību vadītājs. Festivāla gaitā Ivakins vadīs vairākas izglītojošas lekcijas un meistarklases. Kopā ar viņu būs iespēja doties arī "Skaņu pirts" rituālā. Latviju festivālā pārstāvēs pirts jomas speciālisti Arnis Čakšs, Anita Rešcenko un Juris Kraucis. Festivālā aktīvi piedalīsies arī Latgales Pirts skolas absolventi un audzēkņi.

Festivālā paredzēts arī plašs radošo darbnīcu klāsts – notiks ziepju vārīšana, skrubīšu un pirts gariņa izgatavošana, slotiņu siešana, koka figūriņu meistarošana un zāļu paklāju siešana. Latvijā iemīļota pirtniece un ezotēriskā portāla "www.orakuls.lv" autore Lienīte Vītiņa-Zustrupa šoreiz vadīs pērļošanas meistarklases.

Festivāla svinīga atklāšana paredzēta 21.jūlijā plkst.16. Šajā brīdī Līgo kalnā paredzēta arī festivāla pirts ugunskura iedegšana. Festivāla pirmās dienas noslēgumā notiks tautu sadziedāšanās pie ugunskura, vokālās apvienības "Rūnas" uzstāšanās un Uguns figūru šovs.

Festivāla centrālajā dienā, 22.jūlijā, visas dienas garumā paredzētas dažādu tautu vokālo un deju kolektīvu uzstāšanās, bērnu koncerts un teātra izrāde par pirti. Paralēli notiks arī pirtnieku meistarības konkurss. Vakara svinīgajam koncertam sekos danči kopā ar folkloras kopu "Vīteri" un Igauņu dziedošās ģimenes koncerts. Rietot saulei, uz skatuves kāps populārais Latgales šlāgerduets Inga un Normunds, lai spēlētu nakts zaļumballi, ap plkst.23 būs iespēja vērot ugunsrijēju šovu.

Festivāla trešo dienu, 23.jūliju, ievadīs pirtnieces Anitas Reščenko vadītais enerģētiskais rituāls rīta rasā. No plkst.9 pirtnieki, masieri un citi speciālisti turpinās darboties savās teltīs un pirtīs, piedāvājot pirts rituālus un skaistumkopšanas procedūras apmeklētājiem. Dienas vidū plkst.12 paredzēts "Ozolpēriena" svinīgais noslēgums, nodzēšot "Ozolpēriena" ugunskuru Līgo kalnā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)