Banner 980x90

Rēzeknes novadā par 11,5 miljoniem eiro rekonstruētas četras vidusskolas

Ilustratīvs foto/ Foto: Rezekne24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Rezekne24.lv

Īstenojot vērienīgu Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu Rēzeknes novadā par 11,5 miljoniem eiro rekonstruētas četras vidusskolas, aģentūru LETA informēja Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Ļaksa.

Projekta "Rēzeknes novada pašvaldības vidusskolu infrastruktūras attīstība" gaitā nozīmīgi rekonstrukcijas darbi veikti Maltā, kā arī Rēzeknes novada vidusskolās - Dricānos, Kaunatā un Nautrēnu pagasta Rogovkā.

Projekta idejas pamatā ir Rēzeknes novada Attīstības stratēģijā noteikto prioritāšu ieviešana - pieejamas un kvalitatīvas vispārējās, interešu un mūžizglītības nodrošināšana novada iedzīvotājiem, lai pēc izglītības iegūšanas jaunieši būtu radoši un augsti kvalificēti profesionāļi ar daudzpusīgu skatījumu uz pasauli, lielu uzņēmību un vēlmi līdzdarboties.

Rēzeknes novada pašvaldības vidusskolu infrastruktūras attīstības projekta ietvaros Kaunatā rekonstruēta sporta zāles piebūve un veikta vidusskolas internāta ēkas vienkāršotā rekonstrukcija, Nautrēnos rekonstruēta skola un skolas viesnīcas korpuss, kā arī veikts Skolas ielas remonts 300 metru posmā, savukārt Dricānu vidusskolai rekonstruēts skolas piebūves korpuss un katlumāja.

Gan finansiāli, gan apjoma ziņā vērienīgākie darbi paveikti Maltas vidusskolā. Kā pastāstīja projekta vadītāja Alīda Jasmane, Maltas vidusskolā rekonstruēts pirmais korpuss un veikta otrā korpusa vienkāršotā rekonstrukcija. Maltas vidusskolas kopējās infrastruktūras ietvaros ir izbūvēta zāle skolēniem fizkultūras nodarbībām, zāle pasākumiem un skolēnu ēdināšanas bloks. Veikta arī stadiona rekonstrukcija un labiekārtošanas darbi visā skolas teritorijā.

Gan Maltas objekta projektētājs, SIA "SAALS" dizainers Māris Krūmiņš, gan SIA "RBSSKALS būvsabiedrība" atbildīgais darbu vadītājs Valdis Čerpakovskis atzina, ka interesantākais un sarežģītākais no paveiktajiem darbiem ir redzams ārpusē. "Dubultā koka režģu fasāde uz esošajiem "sendvičpaneļiem" ir Latvijā vēl nebijis risinājums. Turklāt koka režģiem ir neparastas krāsu maiņas, kas no katra leņķa izskatās citādāk," akcentēja Čerpakovskis.

Maltas vidusskolas direktore Vinera Dimpere atklāj, ka skolai ar vairāk nekā 500 audzēkņiem par šauru bija gan līdzšinējās ēdināšanas telpas, gan sporta zāle. "Turpmāk trīs basketbola laukumu plašajā sporta zālē, cita citai netraucējot, varēs sportot vairākas klases. Būtisks ieguvums ir arī tas, ka skolēniem būs iespēja brīvi pārvietoties starp vairākām skolas ēkām pa speciāli izbūvētajām pārejām," uzsvēra Dimpere.

Kopējās plānotās attiecināmās projekta izmaksas ir 11,5 miljoni eiro, tai skaitā ERAF finansējums - 54,78%, valsts budžeta dotācija - 3,75% un pašvaldības finansējums - 41,47%.

Šogad 40 Rēzeknes novada izglītības iestādēs mācās teju 2570 skolēni un vairāk nekā 850 pirmsskolas vecuma bērni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)