Banner 980x90

Rēzeknes novada pašvaldībai no valsts budžeta vietējo ceļu atjaunošanai piešķirs 92 677 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Valdība otrdien, 21.jūnijā, atbalstīja 92 677 eiro piešķiršanu no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" izdevumu kompensēšanai par pavasara šķīdoņa laikā izbojāto vietējo ceļu atjaunošanu Rēzeknes novadā.

Kopumā bojāto ceļu atjaunošanai ir nepieciešami 132 396 eiro, no kuriem 30% jeb 39 719 eiro gatava segt Rēzeknes novada dome.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija skaidro, ka šī gada pavasarī ilgstošā šķīdoņa rezultātā vairāku Rēzeknes novada pašvaldības ceļu segums pārmitrinājās un līdz ar to samazinājās to nestspēja. Uz ceļu klātnes izveidojās iesēdumi, kas vēl vairāk pastiprināja ceļu segumu pārmitrināšanos, izjaucot ceļu struktūru līdz pat sāngrāvju aizplūšanai.

Pavasara šķīdonī īpaši ir cietuši autoceļi un ielas ar augstu satiksmes intensitāti. Atsevišķi autoceļu posmi ir neizbraucami. Autoceļu virskārta atsevišķos posmos ir izdangāta un izjaukta to struktūra. Līdz ar to novadu iedzīvotājiem ir apgrūtināta nokļūšana uz darba vietām, izglītības iestādēm, veselības aprūpes iestādēm un veikaliem, bet zemniekiem apgrūtināta lauku darbu veikšana, informē ministrija.

Pašvaldībai līdzekļi tiks piešķirti pēc tam, kad tā būs iesniegusi attiecīgos dokumentus, kas apliecina, ka pašvaldība ir nodrošinājusi ne mazāk kā 30% no izdevumu segšanai nepieciešamā līdzekļu apjoma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)