Banner 980x90

Rēzeknes novads sadarbosies ar Agdašas rajonu Azerbaidžānā

Daugavpils,11.jūl., LETA. Vizītes gaitā Rēzeknes novadā Azerbaidžānas Agdašas rajona izpildvaras vadītāja vietnieks Ali Karimovs un Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs parakstījuši līgumu par sadarbību starp abām pašvaldībām, aģentūru LETA informēja Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Bērtiņa.

Līgums paredz sadarbību starp pašvaldībām uzņēmējdarbības veicināšanā, izglītībā, kultūrā, sportā, kā arī informācijas apmaiņā jauniešu darbā. "Esmu pārliecināts, ka šis protokols nepaliks tikai uz papīra, un sadarbība turpināsies gan mūsu uzņēmēju, gan skolēnu un jauniešu, gan arī kultūras kolektīvu starpā. Ceru, ka jūs būsiet bieži viesi pie mums, un mēs varēsim regulāri viesoties pie jums," uzsvēra no Agdašas rajona ievēlētais Azerbaidžānas parlamenta deputāts Džavids Osmanovs.

Cerību, ka šī līguma parakstīšana tikai stiprinās sadarbības partneru attiecības pauda arī Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs: "Mūsu pašvaldības delegācijas jau divas reizes ir viesojušās Azerbaidžānā. Mēs pateicamies par jūsu viesmīlību, un ceram, ka šī viesošanās Rēzeknes novadā arī jums būs patīkama. Mūsu sadarbība radās jau pirms vairākiem gadiem, pateicoties Latvijas Pašvaldību savienībai un Azerbaidžānas Nacionālajai pašvaldību asociācijai un personīgi tās atbildīgajam sekretāram Tofikam Hasanovam, kurš ir ieguldījis lielu darbu, lai šī sadarbība notiktu," teica Švarcs.

Pēc Osmanova domām Rēzeknes novadam un Agdašas rajonam ir daudz kā kopīga – līdzīgs iedzīvotāju skaits un platība, kā arī draudzīgie, viesmīlīgie un izpalīdzīgie cilvēki.

Vizītes gaitā Azerbaidžānas viesi iepazinās arī ar Rēzeknes novada pašvaldības darbu, uzņēmējdarbības un tūrisma iespējām novadā. Delegācija viesojās vairākās pagastu pārvaldēs, Dricānu un Maltas vidusskolā, Lūznavas muižā, ūdenstūrisma attīstības centrā "Bāka" Lubāna ezera piekrastē, tūrisma mītnē "Ezerkrasti", kā arī Jāņa Kuzminska ģitāru izgatavošanas darbnīcā Kaunatas pagastā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)