Banner 980x90

Rēzeknes SEZ komercsabiedrības 2015.gadā attīstībā investējušas 17,3 miljonus eiro

Rezekne24.lv
Rezekne24.lv
Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) komercsabiedrības 2015.gadā infrastruktūras attīstībā un moderno tehnoloģiju ieviešanā ir investējušas 17,3 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldību iestādes "Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvalde" ārējo sakaru organizatore Baiba Baltace.

Rēzeknes SEZ darbības rādītāji jau vairākus gadus pēc kārtas ir labāki nekā iepriekšējā gadā un atsevišķās pozīcijās ir sasnieguši augstāko rādītāju kopš Rēzeknes SEZ izveides. Tā, piemēram, pērn Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas komercsabiedrību apgrozījums sasniedzis 70,5 miljonus eiro, kas ir augstākais rādītājs kopš Rēzeknes SEZ izveides.

Lielākais apgrozījums bijis uzņēmumos SIA "Verems" - 29,9 miljoni eiro, SIA "NewFuels" - 15,4 miljoni eiro un SIA "LEAX Rēzekne" - 12,2 miljoni eiro.

Kopumā Rēzeknes SEZ komercsabiedrības attīstībā ir investējušas vairāk nekā 130 miljonus eiro. 2015.gadā lielākie ilgtermiņa ieguldījumi ir veikti tādos uzņēmumos kā SIA "NewFuels" - 7,6 miljoni eiro, SIA "LEAX Rēzekne" - 3,3 miljoni eiro un SIA "Atmosclear CHP" - 2,7 miljoni eiro.

"Priecē fakts, ka moderno tehnoloģiju un infrastruktūras attīstībā investē ne tikai jaunas komercsabiedrības, kas 2014.-2015.gadā ir ieguvušas Rēzeknes SEZ komercsabiedrības statusu, bet arī ilggadējas Rēzeknes SEZ komercsabiedrības. Tas liecina, ka uzņēmumi paplašina ražošanas apjomus un attīstās," atzīst Rēzeknes SEZ pārvaldniece Sandra Ežmale.

Rēzeknes SEZ komercsabiedrības 2015.gadā nodarbināja 811 strādājošos, kas ir par 39 cilvēkiem vairāk nekā gadu iepriekš. Lielākie darba devēji ir SIA "Verems" - 339 nodarbinātie, SIA "LEAX Rēzekne" - 139 nodarbinātie un SIA "Magistr Fiskevegn Group.MFG" - 87 nodarbinātie.

"Rēzekne ir biznesam labvēlīga pilsēta, speciālās ekonomiskās zonas pārvalde nodrošina nepieciešamo atbalstu investoriem, lai radītu vidi, kurā viegli un patīkami strādāt," saka uzņēmuma SIA "NewFuels" valdes priekšsēdētājs Matīss Paegle. Kokskaidu granulu ražotājs, kas pērn investējis ražošanā 7,6 miljonus eiro, pēc jaudas vienā atsevišķā ražotnē ir lielākā Latvijā un ceturtā lielākā granulu ražotne Eiropā.

Ar Rēzeknes SEZ komercsabiedrības statusu 2016.gada sākumā darbojās 18 komercsabiedrības, kopš 2009.gada to skaits ir dubultojies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)