Banner 980x90

Rēzeknes slimnīcas jaunā valdes locekļa apstiprināšanu pārceļ uz nākamo nedēļu

Rīga, 5.apr., LETA. SIA "Rēzeknes slimnīca" valdes locekļa ārstniecības jautājumos apstiprināšana pārcelta uz nākamo nedēļu, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Iepriekš kapitālsabiedrības dalībnieku sapulce bija paredzēta šodien, taču kapitāldaļu turētāja pārstāvja - pilsētas mēra Aleksandra Baratševiča (S) - slimības dēļ sapulce atlikta. Pašlaik Pozņakovs nevarēja pateikt, kurā tieši datumā sapulce notiks.

Jau vēstīts, ka amata konkursa vērtēšanas komisija ir izvirzījusi valdes locekļa kandidātu. Pozņakovs apstiprināja, ka izvirzītais amata kandidāts ir persona, kas kā vienīgā bija pieteikusies pašvaldības izsludinātajā konkursā.

Līdz apstiprināšanai amatā pašvaldība plašākus komentārus par iespējamo valdes locekli nesniedz.

Tāpat ziņots, ka 2018.gada decembrī veiktas izmaiņas "Rēzeknes slimnīcas" statūtos, līdz diviem iepriekšējo trīs vietā samazinot valdes locekļu skaitu. Par slimnīcas amatpersonu iespējamo samazināšanu Rēzeknes mērs Bartaševičs pauda uzreiz pēc Saeimas vēlēšanām, kad līdzšinējais ārstniecības iestādes valdes loceklis Jānis Krišāns (S) tika ievēlēts parlamentā. Vēlāk izmaiņas statūtos ir veiktas, un slimnīca turpmāk strādās divu valdes locekļu vadībā.

Pašlaik gan slimnīcā strādā tikai Marita Zeltiņa, jo darbu uzteicis valdes loceklis Rolands Jezerskis. Bartaševičs apgalvoja, ka viņam Jezerska lēmums bijis pārsteigums, taču bijušais valdes loceklis darbu medicīnas iestādē turpina kā ārsts.

Vēlāk pašvaldība izsludinājusi konkursu uz amatu. Noteikts, ka kandidātiem jābūt ārstniecības personai ar profesionālo augstāko izglītību vai akadēmisko izglītību veselības aprūpes jomā, svarīga arī iepriekšēja darba pieredze veselības jomas darba vadībā, organizācijā, plānošanā. Pašvaldība pieprasa arī pieredzi vidēja darba kolektīva vadīšanā, stratēģiskās plānošanas prasmes, spēju noteikt mērķus, plānot savas darbības, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību. Nepieciešama arī pieredze Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu īstenošanā, valsts valodas prasme augstākajā līmenī, vēlamas svešvalodu zināšanas sarunvalodas līmenī. Tiks novērtēta arī spēja veidot pozitīvas attiecības, uzņemties vadītāja lomu, lai nodrošinātu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu.

Konkursā saņemts viena pretendenta pieteikums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)