Banner 980x90

Rēzeknes teātrī izveidota kustību izrāde pēc Blaumaņa noveles "Nezāle" motīviem

Rīga, 26.febr., LETA. Ceturtdien, 28.februārī, plkst.18 Rēzeknes teātrī pirmizrādi piedzīvos pēc Rūdolfa Blaumaņa noveles "Nezāle" motīviem tapusī kustību izrāde, par kuras galveno mērķauditoriju pēc izrādes veidotāju domām kļūs pusaudži, aģentūru LETA informēja teātra reklāmas speciāliste Elīna Zujāne.

Izrādē veidotāji centušies radīt precīzu pusaudža iekšējās pasaules portretējumu - tādu, kādu to piedāvā Blaumanis. "Blaumaņa tekstam pievienotā kustību partitūra jauniešu izpildījumā savieno laikmetus un apliecina autora pārlaicīgumu," skaidroja režisore Paula Pļavniece.

Savukārt iestudējuma horeogrāfe, Rēzeknes deju studijas "StopTime" vadītāja Liāna Merņaka-Ņikitina klāstīja, ka izrādes kustību valodā dominē hiphops, bet iestudētās horeogrāfijas mijas ar dejotāju improvizāciju, katru reizi nodrošinot atšķirīgu sniegumu. Īpašu atmosfēru veido izrādes oriģinālmūzika dzīvā izpildījumā, kas ir izaicinājums dejotājiem, jo parasti hiphops tiek dejots elektroniskās mūzikas pavadījumā.

Izrādes video video veidojusi Evita Bēta, izrādē piedalās deju studijas "StopTime" dejotāji, Jāņa Ivanova mūzikas vidusskolas audzēkņi un Vladimirs Lavrentjevs Edvīna Klimanova vadībā. Izrādes balss - Laura Atelsone.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)