Banner 980x90

Rēzeknes teātrī "Joriks" notiks pasakas "Riekstkodis" pirmizrāde

Daugavpils, 9.janv., LETA. Sestdien, 13.janvārī, plkst.15 Rēzeknes teātrī "Joriks" notiks muzikālās izrādes "Riekstkodis" pirmizrāde, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Pēc Ernsta Hofmaņa 1816.gadā publicētās pasakas "Riekstkodis un peļu ķēniņš" motīviem tapušais jauniestudējums ar Pētera Čaikovska mūziku būs teātra dāvanu bērniem un pieaugušajiem jaunajā gadā.

Visiem zināmā Čaikovska baleta "Riekstkodis" (1892) libreta pamatā ir atstātas vien dažas pasakas sižeta līnijas. "Jorika" iestudējuma pamatā ir oriģinālais Hofmaņa stāsts, no kura skatītāji uzzina to, kā Riekstkodis ir kļuvis par Riekstkodi un kāpēc pie visa ir vainojamas… peles.

"Tā ir izrāde par Ziemassvētku brīnumu – par to brīnumu, ko rada bērna ticība, un to, ko mēs gaidām Ziemassvētkos, neskatoties uz to, ka esam kļuvuši pieauguši un skeptiski," saka iestudējuma režisors Aivars Pecka.

Teātra krievu trupas aktieriem izrādē atkal būs iespēja demonstrēt savas vokālās dotības, dejas iestudējusi jaunā horeogrāfe Olga Bočarņikova, masu skatos piedalīsies deju studijas "StopTime" dejotāji.

Nākamā "Riekstkoža" izrāde paredzēta svētdien, 14.janvārī, plkst.15.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)