Banner 980x90

Rēzeknes teātris nedēļas nogalē piedāvās "Otello" pirmizrādi

Rīga, 2.sept., LETA. 8.septembrī plkst.18 Rēzeknes teātrī "Joriks" būs skatāma Viljama Šekspīra lugas "Otello" iestudējuma pirmizrāde, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Elīna Zujāne.

Izrādi veidojis igauņu režisors Antons Kiseļuss. Viņš pauda, ka Rēzeknes teātra iestudējuma īpatnība būs divu galējību konfrontācijas atspoguļojums - poētiskās un ikdienišķās, maigās un nežēlīgās, mīlošās un nāvējošās, cilvēciskās un mežonīgās -, kuru krustpunktā rodas mūžīgās mīlestības stāsts. 

"Mūsu izrādei jāatgādina, ka cilvēkā eksistē divas galējības - labais un ļaunais, morāle un netikums, cildenais un zemiskais. Jautājums, kas gūs virsroku. Mēs vēlamies parādīt skatītājam, ka Otello ir katrā no mums, un, ja mēs barosim šo "zvēru" sevī, tad agrāk vai vēlāk tas pieveiks Cilvēku, kas mīt ikkatrā no mums," komentēja Kiseļuss.

Iestudējuma scenogrāfiju veidojusi Olga Galicka no Krievijas. Lomās - Edijs Zalaks, Sandija Dovgāne, Eduards Johansons, Māris Skrodis, Jekaterina Garfunkele.  

Izrāde būs latviešu valodā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)