Banner 980x90

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors izskata iespējas līdztekus deputāta amatam saglabāt arī esošo

Rīga, 9.okt., LETA. 13.Saeimā no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Latgales vēlēšanu saraksta ievēlētais Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) rektors Edmunds Teirumnieks izskata iespējas līdztekus parlamentārieša pienākumu pildīšanai saglabāt rektora amatu.

Teirumnieks aģentūrai LETA pastāstīja, ka patlaban tiek vērtētas iespējas līdztekus deputāta amatam saglabāt arī rektora amatu. Ņemot vērā, ka augstskolas rektors tāpat kā Saeimas deputāts ir valsts amatpersona, ir jāvērtē, vai šo amatu apvienošana nav pretrunā ar likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", jo Izglītības likums, kā norādīja Teirumnieks, to savukārt ļaujot darīt.

Augstskola lūgusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam sniegt skaidrojumu. Amatu savienošana būtu vēlama, lai nodrošinātu augstskolā sāktos procesus, pauda rektors.

Kļūstot par Saeimas deputātu, Teirumnieks zaudēs Rēzeknes pilsētas domes deputāta mandātu.

Kā ziņots, "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija - pa 16, "Attīstībai/Par" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)