Banner 980x90

Rēzekni pieskandinās sirsnīgi "paldies!"

Rēzeknē visu šo nedēļu notiek Eiropas tautu festivāls, Starptautiskais etno festivāls "Gosti" un Rēzeknes pilsētas svētki!

Piektdien, 29.jūlijā, un sestdien, 30.jūlijā, pasākumus kuplinās arī sociālā akcija "Pasaki paldies!" Piektdien, 29.jūlijā, akcijas telts no pēcpusdienas līdz tumsiņai atradīsies pie Rēzeknes pilskalna, kur notiks krāšņš pasākums "Viduslaiki Rēzeknes pilskalnā".

Sestdien, 30.jūlijā, biedrības "Laimes kalve" atsaucīgo komandu varēs sastapt Raiņa ielā pie Kultūras un atpūtas parka. Akcijas teltī pie koši dzeltenajiem smaidiņiem gaidīti visi, kuri vēlas kādam pateikties, nosūtot savu fotogrāfiju, arī tie, kuri grib piedalīties akcijas "Pasaki paldies!" konkursos sociālajos tīklos un tie, kuri vēlas kopīgu foto piemiņai.

Teltī par paldies un sirsnīgu smaidu varēs saņemt nelielas dāvaniņas. Šo iespēju citās pilsētās izmantojuši jau ļoti daudzi – gan ģimenes un draugu grupiņas, gan pašdarbnieku un skolu klašu kolektīvi, gan meitenes un puiši, gan dāmas un kungi.

Akcija notiek, lai atgādinātu par savstarpēju cieņu un saskarsmes prieku starp dažādiem cilvēkiem. Biedrība aicina teikt paldies tiem, kuriem aizmirsies pateikties, kuru darbu neesam novērtējuši vai vienkārši pateikt paldies tiem, kas to ir pelnījis - konkrēts cilvēks, organizācija, pilsēta.

Akcijas laikā savu paldies var izteikt, nofotografējoties un šo foto nosūtot tam, kam izteikta pateicība. Šīs akcijas uzdevums ir atgādināt, ka kļūt kaut nedaudz laimīgākiem var pavisam vienkārši – jāatceras pateikt citiem labus vārdus.

Šogad akcija jau ir notikusi Jelgavā, Liepājā, Saulkrastos, Pāvilostā, Tukumā, Cēsīs un izklaidējusi skatītājus "Bosch Superkauss" motokrosa otrā posma sacensībās. Nākamās pieturas sociālajai akcijai "Pasaki paldies!" ir Ventspils un Rīga.

Akcija notiek jau otro gadu, pērn vasarā sociālās akcijas "Pasaki paldies!" stends viesojās vienpadsmit Latvijas pilsētās, kur ar savu "Paldies" nofotografējušās 825 ģimenes, draugu kopas, pāri, kolēģi, bērni, jaunieši, sirmgalvji, dažādu profesiju un vecuma cilvēki – tie ir vairāk kā tūkstots cilvēki. Uzlīmītes ar akcijas smaidiņu saņēmuši vairāk kā 10 000 cilvēki.

Biedrība "Laimes kalve" īsteno sociālo projektu "Ceļš uz laimi", kas atdzīvina mūsu kultūras garīgās vērtības, sekmē savstarpējo cieņu starp cilvēkiem, atjauno vecāku uzticību skolām, cilvēku ticību saviem spēkiem, veicina pozitīvu attieksmi. Biedrība veic informatīvu darbu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)