Banner 980x90

"Rēzeknieša kartes" ieviešana piebremzējusi pilsētā deklarētu iedzīvotāju skaita samazināšanos

Daugavpils, 12.apr., LETA. "Rēzeknieša kartes" ieviešana piebremzējusi pilsētā deklarētu iedzīvotāju skaita samazināšanos, aģentūra LETA noskaidroja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes apkopotā statistika liecina, ka aizvadītajā gadā Rēzeknē deklarēto iedzīvotāju skaits ir samazinājies tikai par 95 cilvēkiem - no 30 800 pagājušā gada sākumā līdz 30 705 - 2018.gada sākumā. 2016.gadā Rēzeknē deklarēto iedzīvotāju skaits samazinājās par 416, bet 2015.gadā - par 670 cilvēkiem.

Tādējādi ir redzams, ka pašvaldības prognozes par to, ka "Rēzeknieša kartes" ieviešanas rezultātā pilsētā deklarēto personu skaits varētu pieaugt par vairāk nekā 1000 iedzīvotāju, tomēr nav apstiprinājušās.

Pilsētā deklarēto iedzīvotāju skaita samazināšanās intensitātes kritums varētu būt pozitīvi ietekmējis arī pašvaldības budžeta ieņēmumu dinamiku, kas saistīta ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa iekasēšanu. Šī gada nodokļu prognoze ir sastādīta pamatojoties uz samaksāto nodokļu summu 2016.gadā, tāpēc informācija par izmaiņām 2017.gadā būs redzama tikai 2019.gada budžetā, skaidro pašvaldībā.

Kopš pagājušā gada februāra "Rēzeknieša kartes" ir izsniegtas vairāk nekā 17 000 iedzīvotāju. To īpašnieki var bez maksas braukt pilsētas sabiedriskajā transportā - "Rēzeknes satiksmes" autobusos. Tā dos arī citas priekšrocības.

Pašvaldības dotācijas SIA "Rēzeknes satiksme" patlaban ir 794 000 eiro gadā. Vēl 274 000 eiro uzņēmums saņem no Autotransporta direkcijas par dažādu cilvēku kategoriju pārvadāšanu, kam atvieglojumus paredz pastāvošā likumdošana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)