Banner 980x90

Robežsargi konfiscē vairāk nekā divus miljonus kontrabandas cigarešu

Rīga, 21.sept., LETA. Robežsargi Rēzeknes novada Griškānu pagastā aizturējuši divus Latvijas pilsoņus, pie kuriem atrastas vairāk nekā divi miljoni kontrabandas cigarešu, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Aizturēšana notikusi, kad robežsardzes darbinieki apturēja kāda 1988.gada dzimuša vīrieša mašīnu, kurā atrada astoņas kastes ar kontrabandas cigaretēm - 80 000 cigaretes "Super Slim", 19 998 cigaretes "Fest" ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī 40 cigaretes "Premjer" bez akcīzes markām.

Par muitošanai pakļauto preču nelikumīgu pārvietošanu personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros, pieaicinot Valsts policijas amatpersonas, tika veikta kratīšana automašīnas vadītāja un viņa līdzdalībnieka, arī 1988.gadā dzimušā vīrieša, dzīvesvietās. Kratīšanas laikā likumsargi atklāja 2 039 480 cigaretes ar dažādām akcīzes markām.

Kopumā izņemts 2 139 418 kontrabandas cigarešu aptuveni 240 000 eiro vērtībā.

Likumpārkāpēji, krimināllietas materiāli un lietiskie pierādījumi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldes amatpersonām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)