Banner 980x90

RTA Ēnu diena ļāva iepazīt sava sapņu darba praktisko pusi

 15. februārī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) norisinājās Ēnu dienas pasākums, kuru apmeklēja skolēni no Rēzeknes un tās apkaimes mācību iestādēm: Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas, Kaunatas vidusskolas, Viļānu vidusskolas un Baltinavas vidusskolas, kopumā 14 skolēni. Skolēni bija aktīvi un centās izpētīt sev interesējošās profesijas visos sīkumos. 

"Ikdienā sociālajos tīklos rakstu salīdzinoši maz. Ēnu dienā bija iespēja ziņu portālos ievietot rakstus, kas ļauj pasaulei uzzināt par notiekošo. Diena bija aizraujoša. Sabiedrisko attiecību speciālista darbs varētu būt arī mana nākotnes profesija," iespaidos par pieredzēto stāsta Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas skolniece Liāna.

Arita no Viļānu vidusskolas norādīja, ka Ēnu dienā piedalās pirmo reizi. Dienas gaitā viņai bija iespēja uzzināt vairāk par profesiju. Ļoti patika radošais uzdevums. 

Kaunatas vidusskolas 10. klases skolēns Toni Anželo Fernandes minēja, ka Ēnu diena sniedz iespēju iejusties jebkuras profesijas lomā. Toni aicināja arī citus nebaidīties un piedalīties Ēnu dienā nākamgad. "Ēnu diena ir laba iespēja iepazīt savu sapņu darba praktisko pusi. Esmu priecīgs, ka piedalījos."

Baltinavas vidusskolas jaunieši bija izvēlējušies ēnot tieši akadēmijas studentus, lai uzzinātu par studiju procesu un nostabilizētu savus nākotnes plānus. Skolēni izvēlējās ēnot studentus, kas studē studiju programmā "Būvniecība", "Tiesību zinātne", "Uzņēmējdarbība (Tūrisma un viesnīcu uzņēmējdarbības vadība)" un citas.

RTA ēnotājus uzņēma jau septīto gadu pēc kārtas. Arī nākošgad akadēmija plāno uzņemt skolēnus Ēnu dienas ietvaros

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)