Banner 980x90

RTA studente Zelma Kačkāne piedalīsies jaudīgākajā tehnoloģiskās jaunrades pasākumā "iNOVUSS"

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) studiju programmas "Apģērbu dizains un tehnoloģija" 3. kursa studente Zelma Kačkāne ir aktīva studijās un jau mērķtiecīgi strādā pie sava zīmola izveides

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) studiju programmas "Apģērbu dizains un tehnoloģija" 3. kursa studente Zelma Kačkāne ir aktīva studijās un jau mērķtiecīgi strādā pie sava zīmola izveides. Studiju procesā, piedaloties RTA granta un citos nozīmīgos projektos, tapa pirmās  ādas somu kolekcijas un tērpi, kuru izgatavošanā tika izmantotas jaunākās tehnoloģijas, tās ir ādas un tekstila lāzerapstrāde un 3D druka uz tekstila.  Tā projekti – ādas somu kolekcija "Anba" un lenču kleita "Šūna", kas tika prezentēti arī ārpus RTA,  – ne vien ir guvuši atzinību, piemēram, piedaloties jauno dizaineru konkursa modes skatē "Apkalbos" Kauņā (Lietuva), bet ir arī pamatā nākotnes iecerēm uzņēmējdarbībai.  

Rēzeknes biznesa inkubatora Informācijas dienā, kur tiek apspriestas jaunās idejas un to realizācijas iespējas, arī Zelmas ideja guva ievērību. Tika iesniegts pieteikums Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Rēzeknes biznesa inkubatorā un Konsultatīvās komisijas sēdē un piešķirts inkubācijas atbalsts. Jaunā uzņēmēja izveidoja zīmolu "Zelma Kraft" un ar LIAA atbalstu aktīvi veicina uzņēmuma attīstību.

Jau šonedēļ Zelma ar savām uzņēmējdarbības attīstības idejām piedalīsies otrajā jaunrades festivālā "iNOVUSS", kas norisināsies no 30. augusta līdz 1. septembrim Rīgā un pulcēs plašu interesentu loku, radot neatkārtojamu iespēju vienkopus dzirdēt iedvesmojošas idejas un pieredzes stāstus, iesaistīties diskusijās un piedalīties uzņēmējdarbības darbnīcās. Arī šogad festivāls, kas norisināsies Lucavsalā, pulcēs tehnoloģiskās jaunrades un inovatīvas uzņēmējdarbības ekosistēmas dalībniekus un interesentus, piedāvājot aizraujošu programmu trīs dienu garumā (vairāk informācijas: https://www.inovuss.lv/par-festivalu/).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)