Banner 980x90

RTA studenti piedalījās "Robotex" sacensībās Tallinā

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Mehatronikas studiju programmas studenti no 2. līdz 4.decembrim piedalījās starptautiskajās "Robotex" sacensībās Tallinā. 

Sacensībās piedalījās 912 roboti no 20 valstīm 23 dažādās kategorijās. Organizētāji norāda, ka sacensības šogad apmeklēja aptuveni 16 tūkstoši skatītāju. RTA studenti katru gadu piedalās līdzīgās sacensībās kopš 2007.gada, kad ir sākta studiju programma "Mehatronika" īstenošanā.

Šogad šīs bija otrās robotu sacensības, kurās piedalījās RTA studenti (pirmās "Robotika" sacensības norisinājās šī gada pavasarī Rīgā).

Vieslektors Dainis Kļaviņš izsaka pateicību SIA "Terra Virtuala" – iRobot pārstāvjiem Latvijā par piešķirtajiem robotiem un norāda, ka studentiem izvirzītais mērķis bija pārveidot iRobot Roomba robotu-putekļusūcēju par sumo kategorijas robotu, kas atbilst sacensību kvalifikācijai un veiksmīgi piedalīties sacensībās.

Edgars Zaicevs ("Mehatronika" 4. kurss) norāda: "Sacensību sākums bija tiešām veiksmīgs, jo uzvarēju iepriekšējo absolūto čempionu, ko uzskatu par vienu no saviem labākajiem sasniegumiem šajās sacensībās. Sacensību laikā tika gūta lietderīga pieredze un papildinātas zināšanas."

Jaunietis norādīja, ka nevēlas apstāties pie sasniegtā un apsver domu nākamgad piedalīties "Grand Challange" kategorijā, kas notiek "Robotex" sacensību ietvaros. Šajā kategorijā piedalās augstāka līmeņa dalībnieki un uzvarētājiem ir iespēja iegūt arī naudas balvas. No 23 iespējamajām kategorijām studenti piedalījās – iRobot Sumo, kur bija pieteikušās 22 komandas.

RTA "iRobot Sumo" kategorijā pārstāvēja 8 komandas: 1. "KS777" Kārlis Štekels 2. "C2H5OH" Andris Fedosejevs, Jāzeps Ivulis 3. "Aivariņš" Emīls Kucins, Mārtiņs Ruskulis 4. "Ezis" Edgars Zaicevs, Artēmijs Aksjonovs 5."Budumaka" Aigars Bekmanis 6. "KKT421" Richard Meszaros, Martin Honišek. (ERASMUS studenti no Slovākijas) 7 "Legendinis Elektrikas" Edgaras Rozenas, Julius Samuolis (ERASMUS studenti no Lietuvas) 8 "AA1994" Abdelrahman Aburiala, Kārlis Pīgožnis "Katra robota veidošanā tika izmantoti atšķirīgi tehniskie risinājumi, kurus studenti izvēlējās pēc saviem ieskatiem.

Visi astoņi roboti tika atzīti par atbilstošiem sacensību nolikumam un piedalījās sacensībās. Godalgotas vietas šoreiz izpalika, tomēr studenti ieguva pieredzi un jaunas idejas nākamajām sacensībām. Tika apskatītas arī citas sacensību kategorijas, lai izvērtētu, kurās varētu piedalīties nākamajā gadā." minēja vieslektors. Inženieru fakultātes dekāne Ērika Teirumnieka norāda: "Sacensībās Tallinā RTA pārstāvēja ne tikai studiju programmas "Mehatronika" Latvijas studenti, bet arī ārzemju regulārie un ERASMUS studenti. Mehatronikas studijas RTA ir augstā līmenī, par ko liecina gan ārzemju studentu vēlme studēt RTA, gan kuplais akadēmijas dalībnieku skaits sacensībās, gan radošās aktivitātes no mūsu studentu puses. Entuziasms un lielais darbs, kas ir fakultātes docētāju ieguldījums, viennozīmīgi ir pamats kvalitātei un rezultātiem. Vēlos pateikties kolēģiem un studentiem par ieguldīto darbu, RTA par finansiālo atbalstu robotu izveidē un dalībai sacensībās. Lai daudz jaunu ideju un veiksmīgus startus nākotnē!"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)