Banner 980x90

Simtiem rēzekniešu sūdzas par jauno pilsētas sabiedriskā transporta shēmu

Rīga, 1.aug., LETA. SIA "Rēzeknes satiksme" saņem individuālos un kolektīvos iesniegumus no simtiem rēzekniešu, kas nav apmierināti ar jauno pilsētas sabiedriskā transporta shēmu, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Pašlaik saņemti 14 iesniegumi, to skaitā arī kolektīvie iesniegumi, kurus parakstījuši pat 206 un 248 iedzīvotāji. Cilvēki piedāvā savus maršrutus, izklāstot savu redzējumu, tiek izteikti piedāvājumi par autobusu kursēšanas laiku.

Pašvaldībā apgalvoja, ka visi saņemtie iesniegumi izskatīti un, apsverot vairākus aspektus, pašvaldība sadarbībā ar "Rēzeknes satiksmi" ir koriģējusi maršrutu shēmas, pienākšanas un atiešanas laikus, lai pārsēšanās būtu ērtāka. Tāpat papildināts reisu skaits vairākiem maršrutiem.

Vienlaikus pašvaldībā norāda, ka jaunā shēma daudziem iedzīvotājiem atvieglojusi nokļūšanu ar sabiedrisko transportu līdz šim sarežģītāk pieejamos pilsētas punktos. Tāpat iedzīvotāji arī esot pozitīvi atsaukušies par to, ka autobusi kursē daudz biežāk.

Aktuālā autobusu kustības shēma un grafiks, ņemot vērā ieteikumus, stājusies spēkā šodien.

Jau vēstīts, ka jūlijā Rēzeknē stājusies spēkā jauna sabiedriskā transporta kustības shēma, kas darbojas pēc metropolitēna principa. Līdz šim praktiski visos maršrutos ceļa lielākā daļa bija gar Atbrīvošanas aleju, autobusi dublēja cits citu, veidojot tā dēvēto "lokomotīvi". Tagad dažādu maršrutu autobusi "tiekas" tikai dažos galvenās alejas punktos. Autobusi riņķo pa pilsētu pēc metropolitēna principa, proti, lai tiktu līdz konkrētai vietai, dažkārt būs jāveic pārsēšanās.

Līdz ar jaunās sistēmas ieviešanu visi braukšanas atvieglojumi sabiedriskajā transportā palikuši spēkā. Arī biļetes cena nemainīsies un ir 0,5 eiro.

Taču tagad, iekāpjot autobusā, izsniegta pārsēšanās biļete, uz kuras būs norādīts tās darbības laiks - 60 minūtes. Tas nozīmē, ka šajā laikā varēs pārsēsties no viena autobusa citā, nepērkot jaunu biļeti.

Plānots, ka jaunā transporta shēma, ņemot vērā iedzīvotāju ieteikumus, tiks koriģēta, bet augustā viedokli par to būs iespēja izteikt pašvaldības organizētā aptaujā. Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) uzsvēra, ka gadījumā, ja vismaz 50% aptaujas dalībnieku ar shēmu būs apmierināti, tā tiks atstāta spēkā, savukārt, ja vairākums to neatbalstīs, uz domi tiks virzīts jautājums par iepriekšējā sabiedriskā transporta satiksmes plānojuma atgriešanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)