Banner 980x90

Snigšanas dēļ Rēzeknē traucēta satiksme un apgrūtināta gājēju pārvietošanās pa ietvēm

Daugavpils, 30.janv., LETA. Pastiprinātās snigšanas, kas mijas ar atkusni, rezultātā Rēzeknē traucēta satiksme un apgrūtināta gājēju pārvietošanās pa ietvēm, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Kā skaidroja pašvaldībā, no iedzīvotājiem saņemtas sūdzības par neatbilstošu ielu un trotuāru uzkopšanu, tādēļ uz pārrunām aicināti atbildīgo uzņēmumu pārstāvji. Rēzeknes pilsētas saimniecības pārvaldes vadītājs Voldemārs Platacis paskaidroja, ka pašvaldība nav apmierināta ar ielu un trotuāru uzkopšanas kvalitāti. No uzņēmumiem tika pieprasīti paskaidrojumi, kā arī tiks piemērotas soda sankcijas.

Par trotuāru un ietvju tīrīšanu atbildīgais uzņēmums Rēzeknē kopš 2016.gada ir SIA "Clean R", kuram ir pieredze arī vairāku citu pilsētu uzkopšanā. Uzņēmuma pārstāvji paskaidroja, ka ietves un trotuārus pilsētas teritorijā katru dienu sāk tīrīt no plkst.04, maršrutus dienas laikā atkārtojot divas - trīs reizes. Taču regulārās snigšanas un atkušņa dēļ uz trotuāriem veidojas masa, kas ļoti ātri atjaunojas un uzkrājas. Kopumā pilsētas teritorijā strādā seši ietvju tīrīšanas traktori, bet, ņemot vērā laika apstākļus, tika pieņemts lēmums no Rīgas piesaistīt vēl divas tehnikas vienības ar darbinieku brigādi.

Par ielu tīrīšanu Rēzeknē atbildīgais uzņēmums ir SIA "Ceļi un Tilti", kura atbildīgās amatpersonas paskaidroja, ka darba intensitātes dēļ sabojājās daļa tehnikas, taču patlaban tehniskās problēmas ir novērstas un pilsētā ielu sakopšanu veic trīs traktortehnikas vienības un trīs automašīnas. Nodrošināta tiek arī papildus tehnika, kas tīra pieturvietas un stāvlaukumus.

Lai informētu atbildīgās personas par ietvju un ielu uzkopšanu, iedzīvotāji aicināti sazināties ar Pilsētas saimniecības pārvaldi vai arī zvanīt uzņēmumu SIA "Clean R" un SIA "Ceļi un Tilti" klientu apkalpošanas centriem un dežurantiem. Izteikt priekšlikumus par pilsētas sakopšanu var arī Rēzeknes pilsētas pašvaldības izveidotajā platformā sociālajā tīklā "Facebook".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)