Banner 980x90

Uz vairākiem mēnešiem iekavējas krimināllieta pret Rēzeknes ģimenes ārsti Lopsu par nelikumībām ar psihotropām vielām

Rīga, 6.jūn., LETA. Rēzeknes tiesa tikai augustā varēs sākt tiesāt vietējo ģimenes ārsti Irēnu Lopsu par pretlikumīgām darbībām ar psihotropām vielām, noskaidroja aģentūra LETA.

Pirmajai sēdei lietā bija jānotiek jau maijā, bet lieta pārcelta saistībā ar aizstāvja darbnespēju. Taču arī šonedēļ iztiesāšanu atkal nācies atlikt aizstāvja slimības dēļ, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Vera Brituškina.

Plānots, ka iztiesāšana sāksies 8.augustā. Tiesas sēde nozīmēta uz plkst.10.30. Lopsas lietu skatīs tiesnesis Ivars Dzindzuks.

Lietā apsūdzētas Irēna un Līga Lopsas. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka apsūdzība celta ģimenes ārstei un viņas meitai, taču tiesa plašākus komentārus nesniedza.

Lopsas prakse darbojas Rēzeknē, Rūpnīcas ielā 7. Savukārt Rēzeknes novada pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka 2016.gadā ārste apbalvota ar novada pateicību par darbu Adamovas speciālajā internātpamatskolā.

Ģimenes ārste apsūdzēta par to, ka izrakstīja psihotropo vielu receptes bez medicīniskās nepieciešamības šīs vielas saņemšanai un šīs darbības izdarīja personiskas ieinteresētības dēļ.

Saskaņā ar apsūdzību, otra persona uzkūdīja recepšu izrakstīšanu psihotropās vielas saņemšanai, neatļauti iegādājās un glabāja realizācijas nolūkā aizliegto vielu, kā arī mēģināja nodot šādu vielu īslaicīgās aizturēšanas vietā ievietotai personai.

Jau ziņots, ka tiesībsargājošās iestādes arī iepriekšējos gados ir aizturējušas ārstus par nelikumīgu apreibinošo vielu izrakstīšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)