Banner 980x90

Vidiņš: Jautājuma par manis izslēgšanu no partijas "iesaldēšanu" veicinājušas bailes no partijas sašķelšanās

Jautājuma par viņa iespējamo izslēgšanu no "Vienotības" "iesaldēšanu" ir veicinājušas bailes no partijas sašķelšanās, šādu pārliecību aģentūrai LETA pauda "Vienotības" Viļānu nodaļas vadītājs Juris Vidiņš.

"Nu iesaldēts, paliek iesaldēts, tātad man tagad tā temperatūra samērā zema būs," joko Vidiņš un piebilst, ka acīmredzot sabiedrības spiediens un domstarpības partijas iekšienē ir bijušas pārāk lielas, lai šādā situācijā lemtu par viņa izslēgšanu no partijas.

"Es jau partijā neesmu nekāda atslēgas figūra, drīzāk lakmusa papīrs. Manā vietā varētu būt bijis jebkurš cits, un situācija būtu izveidojusies līdzīga. Tēlaini izsakoties, ja mēs gribam sodīt vienu noziedznieku, kuru aizstāv, tad ar laiku aizstāvji paliks mazākumā un taisnība agri vai vēlu ņems virsroku," norādīja Vidiņš.

Pēc Vidiņa teiktā patlaban vairāki ietekmīgi partijas biedri kategoriski iebilst pret viņa izslēgšanu no partijas un nerēķināšanās ar viņu viedokli veicinātu daudzu godīgu partijas biedru distancēšanos no "Vienotības" pašreizējās līderes Solvitas Āboltiņas grupas un plaisa partijā kļūtu aizvien lielāka, kas varētu izraisīt tās šķelšanos.

"Es apbrīnoju Āboltiņas tuvredzību, viņai tie "netīrie" cilvēki - Jaunupi, Repšes, Mūrnieces ar saviem radaru skandāliem, tagad Zaķis - nodokļu apiešanas speciālists un "Gazprom" interešu lobētājs, kas iestājas pret gāzes tirgus liberalizāciju, - pilnīgi līp klāt. Un šīs jau ir nopietnas kļūdas, kas, man šķiet, nav īsti piedodams," teica Vidiņš.

No laika gala "Vienotībā" tikuši atbīdīti sabiedrībā pazīstami un enerģiski cilvēki, tai skaitā: bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP) - formālais iemesls atbildības neuzņemšanās par "Maximas" traģēdiju, bijušais finanšu ministrs Andris Vilks - vienā no intervijām norādījis, ka eksistē sistēmiskas kļūdas partijas iekšienē, bijusī labklājības ministre Ilze Viņķele, jurists Andrejs Judins, Lolita Čigāne un citi.

Lai arī situācija partijā, pēc Vidiņa domām, patlaban ir diezgan nožēlojama, viņš domā, ka tai pietiks spēka veikt pašattīrīšanos. "Būtu bijis labāk, ja tas būtu noticis agrāk, tagad "Vienotības" reitingi nebūtu tik zemi," norādīja Vidiņš.

Rezekne24.lv jau vēstīja, ka "Vienotības" valde pagaidām neskatīs jautājumu par Vidiņa iespējamo izslēgšanu no partijas.

"Jura Vidiņa darbības izvērtēšana partijā "Vienotība" nav Latvijas šī brīža politiskās dienaskārtības jautājums, norāda "Vienotības" valde, lemjot pašlaik neskatīt Ētikas komisijas virzīto jautājumu par Vidiņa darbības vērtēšanu un "iesaldējot" šī jautājuma tālāku risināšanu," teikts politiskā spēka paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

"Vienotības" valdē balsu skaits ir pietiekams, lai Vidiņu šodien izslēgtu, taču šo jautājumu nolemts "iesaldēt", jo valstī ir ļoti svarīga politiskā stabilitāte, šodien žurnālistiem norādīja Āboltiņa.

Tāpat Rezekne24.lv jau vēstīja, ka Rēzeknes pilsētas nodaļa lēmusi lūgt partijas Ētikas komisiju lemt par Vidiņa izslēgšanu no partijas par viņa izteikumiem un rīcību saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu Latgalē Saeimas vēlēšanās par labu deputātam Dzintaram Zaķim. Komisija šo iesniegumu atstāja bez galīgas izskatīšanas, kaut arī uzskata, ka Vidiņa rīcībā konstatējami atsevišķi ētikas pārkāpumi.

Ētikas komisijas pieņemtie lēmumi ir rekomendējoši, un lēmumu par kāda biedra izslēgšanu no partijas var pieņemt tikai tās valde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)