Banner 980x90

Vidiņš: Manis izslēgšana var kļūt par kritisku punktu "Vienotībai"

Partijas "Vienotība" Viļānu novada nodaļas vadītājs Juris Vidiņš domā, ka viņu izslēgs no partijas, taču tas varot kļūt par kritisku punktu pašai "Vienotībai", kuras rindās var briest partijas biedru neapmierinātība.

Vidiņš intervijā "Latvijas Avīzei" uzsvēris, ka joprojām atbalsta "Vienotības" programmu, tāpēc partiju pats pamest negrasās. "Man nav pieņemami, ka nesmukumus praktiskajā darbībā mēģina paslaucīt zem paklāja, ka nenotiek pašattīrīšanās no sasmērējušamies biedriem," savas aktivitātes un vēršanos pret vienu no bijušajiem partijas līderiem Dzintaru Zaķi skaidrojis Vidiņš.

Pēc Vidiņa domām, pašlaik par "Vienotības" saturu esot kļuvis uzstādījums "varu par varas makti". "Pat ne materiālā labuma dēļ, bet ilgi pie varas bijis cilvēks neiedomājas, ka vara viņam varētu zust! Lai varu noturētu, viens otrs ies pāri līķiem. Un tagad ir diktāts, kam jāpaklausa, kam nedrīkst iebilst, lai nezaudētu amatu, vietiņu varā vai kādas dividendes. (...) Galvenais, uz ko es aicinātu, - atsākt normāli, cilvēcīgi uzklausīt citus uzskatus, kādi neapšaubāmi var būt pat vienotākajā partijā. Nav taču viena uzskata partijas laiki. Te esam visi domājoši cilvēki, "Vienotība" nav arī kādam kabatas partija," sacījis Vidiņš.

Vidiņš kritiski raugās uz "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas darbību, kurai, lai arī esot organizatoriskās dotības, tomēr viņa nespējot ieklausīties citos viedokļos. "Vienotības" kongresus vairs nemēdz rīkot ar lielām debatēm, lai apspriestu partijas un valsts lietas. Visu ātri nokārto, lai atklātu sarunu nebūtu, uz tribīni ir grūti izlauzties."

"[Bijušais premjers Valdis] Dombrovskis vislabāk prata nogludināt pretrunu šķautnes, bet man nav grūti atzīt arī Āboltiņas organizatoriskās dotības. Piekrītu, ja viņa nebūtu bijusi vadībā, grūti paredzēt, vai "Vienotība" neizjuktu. Taču ir reizes, kad pienāk kritiskais punkts, katliņš vārās un sprāgst," sacījis Vidiņš, "negribu sevi glorificēt un pacelt, taču viens no šiem kritiskiem punktiem var būt mana izslēgšana. Un domāju, ka mani izslēgs."

"Manas darbības ir: lai "Vienotība" spētu mainīties un nevēlama pašpārliecinātība izzustu! Lai pie varas nebūtu varas dēļ, bet strādājot valsts labā. Lielākoties jau tiek strādāts valsts labā, un es negribu, ka "Vienotība" nogrimst kā tās citas. Gribu, lai partija kļūst stiprāka. Bet stiprums rodas no iekšējās diskusijas, atklātas viedokļu dažādības. Ja kādam piederēs viedokļu monopols, būs švaki. Es ar savu piemēru centos iedrošināt partijas biedrus, ka ir brīv izteikt domas un nekādas represijas nesekos," piebildis Vidiņš.

Jau ziņots, ka "Vienotības" Rēzeknes pilsētas nodaļa lēmusi lūgt komisiju lemt par Vidiņa izslēgšanu no partijas par viņa izteikumiem un rīcību saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu Latgalē Saeimas vēlēšanās par labu deputātam Dzintaram Zaķim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)