Banner 980x90

Viļānos notiks tradicionālā Lauku diena

Daugavpils, 22.jūn., LETA. 12.jūlijā plkst.10.30 Viļānu novadā, Viļānu - Rēzeknes šosejas 3.kilometrā norisināsies tradicionālā Lauku diena, aģentūru LETA informēja Viļānu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jeļena Litvjakova.

Pasākumā notiks lauksaimniecības tehnikas demonstrējumi, apmeklētāji tiks iepazīstināti ar laukaugu audzēšanas tehnoloģiju agrotehnisko paņēmienu pētījumu rezultātiem, ar pākšaugu šķirnēm un to audzēšanas tehnoloģijām, ar vasaras rapša jaunākajām šķirnēm un to audzēšanas tehnoloģijām, ar kaņepju šķirņu audzēšanas tehnoloģijām, ar šķiedras linu kolekciju un selekciju.

Pasākumā arī tiks salīdzinātas kartupeļu šķirnes un to audzēšanas tehnoloģijas, tiks demonstrēti bioloģiskās lauksaimniecības izmēģinājumi, kā arī sojas un lopbarības miežu izmēģinājumi.

Lauku dienā Viļānos rīko SIA "Latgales lauksaimniecības zinātnes centrs" un Agroresursu un ekonomiskas institūts sadarbībā ar Viļānu novada pašvaldību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)