Banner 980x90

Viļānu novada pašvaldība ieguldīs 20 000 eiro dušas un veļas mazgāšanas telpu aprīkošanai Dekšāres pagastā

Rīga, 18.sept., LETA. Viļānu novada pašvaldība ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu plāno īstenot  projektu "Sociālo pakalpojumu attīstība Viļānu novadā, ierīkojot dušas telpu un veļas mazgāšanas telpu Dekšāres pagasta pārvaldes telpās", kura kopējās izmaksas sasniedz 20 086 eiro, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Pašvaldība projekta īstenošanas gaitā pārbūvēs un labiekārtos telpas, kas atrodas Dekšāres pagasta administratīvajā ēkā. Lai iedzīvotāji bez maksas varētu saņemt pilnvērtīgu sociālo pakalpojumu, plānota dušas un veļas mazgāšanas telpu aprīkošana ar nepieciešamo santehniku un mēbelēm.

Viļānos veļas mazgāšanas pakalpojumus no 2013.gada sniedz Sociālā atbalsta centrs "Cerība". Vidēji mēnesī šo pakalpojumu izmanto 20 klienti, lielākoties pensionāri, invalīdi, daudzbērnu ģimenes, kā arī citas sociāli mazaizsargātas mērķu grupas, uzsvēra pašvaldībā. 

Saskaņā ar Viļānu novada Sociālā dienesta datiem, trūcīgās un maznodrošinātās personas statuss Dekšāres pagastā piešķirts aptuveni 100 iedzīvotājiem. Tā kā daļai mājsaimniecību nav centrālās kanalizācijas pieslēguma, iedzīvotājiem ir apgrūtināta iespēja pieslēgt veļas mašīnu vai ierīkot dušu, un projekts vērsts uz iedzīvotāju sadzīves apstākļu pilnveidošanu un higiēnas apstākļu uzlabošanu Dekšāres pagastā.

Projekta budžets ir 20 086 eiro, no tiem ELFLA finansējums 18 000 eiro, pašvaldības līdzekļi 2086 eiro. Projekts tiks īstenots divus gadus un noslēgsies 2021.gada augustā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)