Banner 980x90

VVD rosina Rēzeknes pašvaldības vadību apzināt gaisa piesārņojuma avotus

Rīga, 7.aug., LETA. Valsts vides dienests (VVD) rosina Rēzeknes pašvaldības vadību apzināt gaisa piesārņojuma avotus, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

6.augustā VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga un VVD Rēzeknes reģionālās vides pārvaldes (RVP) direktore Ērika Ruskule tikās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču (S).

Rēzekne ir starp tām Latvijas pilsētām, kur gaisa kvalitāte nav pietiekami apmierinoša, tāpēc viena no tēmām, kam tika pievērsta uzmanība sarunas laikā, bija par gaisa piesārņojumu.

Apspriežot situāciju, VVD ģenerāldirektore Baklāne-Ansberga rosināja pašvaldības vadītāju noskaidrot, kāda ir putekļu izcelsme un piedāvāja VVD atbalstu šī jautājuma risināšanā.

Pilsētā uz laiku varētu uzstādīt vienu no VVD gaisa monitoringa stacijām, jo ar pašlaik Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 108, izvietotās vienas monitoringa stacijas datiem nav iespējams pilnībā izvērtēt situāciju visā pilsētā, sacīja Bukleviča.

Vienlaikus tika uzsvērts, ka liela nozīme ir arī ielu sakopšanai, jo tai ir tieša saistība ar putekļu izplatīšanos pilsētvidē. Viens no veidiem, kā tos mazināt, ir ielu mazgāšana.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī Kovšu ezera parka un atpūtas teritorijas izveides atbilstība vides normatīvu prasībām un slūžu atjaunošana Rēzeknes upē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)