Banner 980x90

13 jautājumi Spoki.lv radītājam Jacky

Skolas laikā viņš bija nesekmīgs latviešu valodā, taču par spīti tam ir radījis vienu no populārākajām interneta vietnēm Latvijā - uz Pilseta24.lv jautājumiem atbild Jacky jeb īstajā vārdā Andris Zodāns. Tālajā 2005.gadā Andris izveidoja izklaides portālu Spoki.lv, kas šobrīd (pēc Gemius datiem) ir populārākais izklaides portāls un sestais lielākais satura portāls Latvijā.

1. Kā tu pāris vārdos raksturotu – kas ir Spoki.lv? Platforma pašizpausmei, informācijai, izklaidei?


Spoki.lv ir izklaide, kur ikviens var atrast sev vērtīgu un noderīgu informāciju.

2. Kad, kā un kāpēc radās ideja par Spoki.lv?

Katra žurnalista karjerā reiz pienāk tāds brīdis, kad gribas rakstīt no sirds, nevis to, ko no tevis gaida. Es biju piekusis rakstīt oficiālus viedokļus un politkorektus lozungus. Gribējās aiziet no tā visa un izteikt to, ko es patiesībā jūtu. Un 2005.gadā tas tika īstenots dzīvē. Nav tā, ka slikts vienmēr ir slikts. To es arī gribēju pateikt.

3. Pašlaik Spoki.lv ir viena no visapmeklētākajām web lapām Latvijā. Kas, Tavuprāt, cilvēkus piesaista Spoki.lv?

Kā jau iepriekš minēju, ikviens šeit var atrast sev noderīgu un interesantu informāciju. Spoki.lv var izpausties ar savām radošajām idejām, šī ir viena no draudzīgākajām un atvērtākajām vietām internetā. Mēs vienmēr ieklausamies ieteiktajos priekšlikumos un pēc iespējas cenšamies tos realizēt. Reāli ikviens piedalās Spoki.lv veidošanā. Tas arī ir tas, kas piesaista cilvēkus - redzēt savu ieguldījumu un saņemt apkārtējo atzinību.

4. Spoki.lv ir tava pamatnodarbošanās vai hobijs?


Diezgan grūti atšķirt pamatnodarbošanos no hobija, ja tas tevi reāli aizrauj tik tālu, ka tu dzīvo ar to ikdienā, ieelpo un sapņo par to.

5. Vai uzskati Spoki.lv par veiksmes stāstu? Kāpēc?


Ja tu vairākus gadus atsakies no ģimenes, draugiem un sevi pilnībā ieguldi sapņa realizācijā, tad tas noteikti nav veiksmes stāsts. Tas ir milzīgs darbs un ziedošanās, lai sasniegtu izvirzīto mērķi un pierādītu pasaulei - ka tu vari!

6. Skolā labi mācījies?

Vidēji. Neticēsi, man latviešu valodā bija nesekmīga atzīme.

7. Oriģinālu web lapu ir vesela gūzma. Cik viegli ir realizēt savu ideju online vidē un padarīt to par reālu produktu?

Tas ir vienkārši, vismaz uz gadu jāizmirst par reālo dzīvi un pilnībā jāatdodas tam, ko tu dari. Nu, un, protams, jātic!

8. Bieži vien cilvēki Spoki.lv uztver tikai kā nenopietnas informācijas lapu ar smieklīgām bildēm, jokiem, taču reizēm tiek publicēti arī interesanti, pat zinātniski un izglītojoši raksti. Šāda formātu miksēšana netraucē zīmolu identificēt ar konkrētu nišu?

Zinātniski un izglītojoši raksti arī ir izklaide. Viss, kas cilvēkam liek aizmirsties no skaudrās realitātes ir izklaide. Kādam tās ir sporta ziņas, citam politika, vēl kādam joki. Mēs esam dažādi, un tieši tādēļ uz šīs planētas ir tik interesanti dzīvot.

9. Internets ir pārbāzts ar informāciju, tās apjoms ir neaptverams. Nevar sajukt prātā, ik dienas dzīvojot ļoti dažādu formātu informācijas virpulī?

Katrs cilvēks filtrē sev vēlamo informāciju un bloķē nevēlamo. Nedomāju, ka tā ir globāla problēma. Neesmu dzirdējis, ka pasaulē strauji palielinātos saslimstība ar garīgām slimībām.

10. Kas ir labākais, ko cilvēce izgudrojusi un kāpēc?


Manuprāt, labākais ko cilvēce ir izdomājusi - Discovery Channel. Tas ir tik interesanti un vienlaicīgi tik lieliski uzdzen miegu.

11. Bez kā nu nekādi nespētu iedomāties savu dzīvi?

Bez Spoki.lv, protams.

12. Nosauc vienu lietu, ko Tu noteikti neņemtu līdzi uz neapdzīvotas salas?

Lakricas želejas konfektes. Fū!

13. Tavs novēlējums Latvijai!


Lai vienmēr vēsa galva un siltas kājas!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)