Banner 980x90

4.maijā orientēšanās spēlē Rēzeknē varēs iepazīt vēsturiskās Latgales kongresa norises vietas

Daugavpils, 28.apr., LETA. Nākamnedēļ, 4.maijā, rēzeknieši un pilsētas viesi būs aicināti piedalīties tematiskās orientēšanās sacensībās un baudīt daudzveidīgu kultūras programmu Latgales kongresa simtgades svinību noskaņās Rēzeknē, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrija Latvijas valsts simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

Papildus plašajai Latvijas valsts simtgades svinību atklāšanas un Latgales kongresa simtgades svinību programmai, Latvijas Mākslas akadēmijas un Latvijas valsts simtgades Jauniešu rīcības komitejas jaunieši aicina iesaistīties daudzveidīgās aktivitātēs, kas veicinās interesi par pilsētas un reģiona vēsturi, saistošā veidā mudinās uzzināt par Latgalei un Latvijai nozīmīgām personām, kuras veicinājušas valstiskumu un valsts tapšanu, kā arī iepazīstinās ar jaunajiem talantiem mūzikā un mākslā.

Jauniešu organizētā pasākumu programma sāksies no plkst.14 pie teātra studijas "Joriks", orientēšanās stafetes dalībnieku līdzjutējus un pasākuma viesus aicinot iepazīt ievērojamo valstsvīru un garīdznieku Franci Trasunu jauniešu veidotajās teatralizētajās improvizācijās. Savukārt no plkst.15 ikviens būs aicināts uzkavēties pie Latgales vēstniecības "Gors", kur būs iespēja baudīt literārus lasījumus neformālā gaisotnē un no plkst.16 doties uz jauniešu iemīļoto kebabnīcu "Ausmeņa kebabs", kura terasē skanēs laikmetīgās mūzikas koncerts.

Orientēšanās stafetes starts un finišs plānots skvērā pie upes, netālu no Latgales vēstniecības "Gors". Orientēšanās stafete ilgs aptuveni pusotru līdz divas stundas un tā būs lieliska iespēja ikvienam atklāt nozīmīgākās vietas Rēzeknē un aizraujošā veidā izzināt Latgales kongresa tapšanas un norises pieturas punktus pilsētvidē.

Pieteikties orientēšanās stafetei būs iespējams no plkst.9 līdz 9.45 Rēzeknes pilsētas domē, kā arī no plkst.11 līdz 13 Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā vai pirms stafetes starta pie Latgales vēstniecības "Gors". Stafetes noslēgumā gaidāma uzvarētāju apbalvošana un svinīga ābeles kociņa stādīšana, lai godinātu Pirmā Latgales latviešu kongresa norisi un vienu no tā idejas autoriem un organizatoriem - Franci Trasunu.

Latvijas valsts simtgadi atzīmēs no 2017. līdz 2021.gadam, lai aptvertu un pilnvērtīgi izstāstītu valsts veidošanas stāstu. Nozīmīgu lomu tajā ieņem ar Latgali saistīti notikumi, kuru centrālā ass ir vēsturiskais Latgales kongress - Latgales pirms simts gadiem pieņemtais lēmums apvienoties ar Kurzemi un Vidzemi ceļā uz neatkarīgu Latvijas valsti. Ar daudzveidīgu pasākumu programmu tiks akcentēta Latgales nozīmība Latvijas valsts izveidošanā, kā arī izceltas Latgales vērtības.

Latvijas valsts simtgades svinību atklāšanā 2017.gada 4.maijā, Latvijas otrajā dzimšanas dienā, papildus plašai norišu programmai saistībā ar Latgales kongresa simtgadi Latvijā un citviet pasaulē, turpinot Latvijas valsts simtgades biroja aizsākto tradīciju, tiks svinēti Baltā galdauta svētki. Tāpat gaidāma plaša tautas akcija "Apskauj Latviju", ap visu Latvijas robežu veidojot simbolisku Latvijas garīguma sardzi un pierobežas novados stādot ozolus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)