Banner 980x90

5. aprīlī – Informācijas diena Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā. Izvēlies veiksmīgu nākotni! 

Piektdien, 5. aprīlī, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA), Atbrīvošanas alejā 115, Rēzeknē plkst. 10.00 interesenti gaidīti Informācijas dienā. 

Tā ir lieliska iespēja individuāli vai vidusskolu klašu grupā kopā ar audzinātāju doties uz Rēzekni, lai pārliecinātos, ka ikvienam, kurš ieguvis vidējo izglītību, ir iespēja kļūt par RTA studentu. 

Ierosmei un pārdomām daži jautājumi un atbildes.

Vidusskolas absolvent, kādu Tu iedomājies savu nākotni pēc 3, 4 vai 5 gadiem? 

Droši vien Tu mulsti no šī jautājuma, bet klusībā iztēlojies sevi kā veiksmīgu, strādājošu, turīgu un aktīvu cilvēku. Tu zini, ka sapņi mēdz piepildīties, ja izdari pareizu izvēli un precīzi zini, ko vēlies. Ja Tu vēlies studēt un būt par veiksmīgu cilvēku, tad noteikti izvēlies studijas straujāk augošajā augstākās izglītības iestādē – Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā. 

Kāpēc jāizvēlas studijas Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā? 

Moderna studiju vide, mūsdienīgs laboratoriju aprīkojums, draudzīga atmosfēra un pats galvenais – valsts finansētas budžeta vietas pilna laika studijām. Tevi gaidīs izaicinājumi, bet tos varēsi pārvarēt kopā ar zinošiem pasniedzējiem un savas izvēlētās studiju jomas profesionāļiem. 

Akadēmijai ir viens no labākajiem tehniskajiem nodrošinājumiem, studentiem ir iespēja veikt laboratorijas darbus modernās laboratorijās ar augstas klases aprīkojumu, darboties izvēlētajā zinātņu jomā, piedalīties konkursos Latvijā un ārzemēs. Studenti regulāri izmanto ERASMUS+ programmas iespējas, dodoties studēt ārpus Latvijas, kā arī iziet praksi vadošajos pasaules uzņēmumos.

RTA studentiem ir plašs ārpusstudiju aktivitāšu klāsts – iespēja dziedāt jauktajā korī "Sonitum", dejot deju kolektīvā "Dziga", spēlēt teātrī "ĶerRA", kā arī piedalīties sportiskajās aktivitātēs. Akadēmija nodrošina dzīvošanas iespējas dienesta viesnīcā, kā arī stipendijas labākajiem un aktīvākajiem studentiem.

Kādas studiju izvēles iespējas piedāvā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā?

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija kopumā piedāvā 49 studiju programmas pilna un nepilna laika studijām visos līmeņos – pamatstudijās, maģistra un doktora līmenī – trīs fakultātēs – Ekonomikas un pārvaldības; Inženieru fakultātē; Izglītības, valodu un dizaina. Pašlaik RTA studē pāri par 1750 studentiem no Latvijas un ārvalstīm. Šeit Tu satiksi savus draugus un nākotnes sadarbības partnerus.

Kādas profesijas var apgūt Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā?

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā var apgūt daudzas profesijas: jurists, jurista palīgs, finansists, ekonomists, grāmatvedis, iestādes vadītājs, mehatronikas inženieris, inženieris-programmētājs, pārtikas produktu pārstrādes speciālists, loģistikas speciālists, izstrādājumu, apģērbu projektētājs, būvdarbu vadītājs, mašīnbūves speciālists, programmētājs vai datorsistēmu un datortīklu administrators, vides inženieris, sistēmanalītiķis, elektroniskās komercijas speciālists, karjeras konsultants, sociālais darbinieks, sociālais rehabilitētājs, tulkotājs, dizainers, interjera dizainers, kā arī dažādu jomu skolotāji – speciālās izglītības skolotājs, sociālais pedagogs, svešvalodas (angļu/ vācu) skolotājs, latviešu valodas kā dzimtās valodas un kā svešvalodas skolotājs, vēstures un sociālo zinību skolotājs, pamatizglītības pirmā posma skolotājs. Izvēle paliek Tavā ziņā!

Kāpēc jāapmeklē Informācijas diena Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā?  

Akadēmijas mācībspēki, darbinieki un studenti sniegs vērtīgu informāciju par šī brīža populārākajām studiju programmām, par 300 valsts finansētajām budžeta vietām RTA, pieprasītākajiem speciālistiem darba tirgū. 

RTA Informācijas dienas orientēšanās spēlē Tu varēsi iepazīt akadēmijas studiju korpusus, redzēt modernākās inženierzinātņu laboratorijas Baltijā, uzzināt par studiju iespējām un klātienē novērtēt pievilcīgo studiju vidi, dzīvespriecīgo un studentisko gaisotni. 

Līdz plkst. 12.00 būs pieejama vērtīga informācija, muzikāli priekšnesumi, pārsteiguma balvas, radošo darbu konkursa vidusskolēniem "Avīzei "RTA Dialogi" – 20!" un Latgales vidusskolu ideju konkursa laureātu apbalvošana. Plkst. 12.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas bibliotēkā būs tikšanās ar mākslinieci Dainu Eglīti, kuras gleznu izstāde "Mums apkārt" apskatāma RTA bibliotēkā.

Plāno savu nākotni jau šodien, lai pēc pāris gadiem kļūtu par veiksminieku!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)