Banner 980x90

RTA Starptautiskajā vakarā iepazīst citu tautu kultūru, griežas dančos un lauž stereotipus

26.oktobrī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Ārējo sakaru daļa sadarbībā ar studiju programmas "Uzņēmējdarbība" (studiju modulis: "Tūrisma un viesnīcu uzņēmējdarbības vadība") 4. kursa studentēm un RTA Studējošo padomes atbalstu rīkoja Starptautisko vakaru, kura mērķis bija veicināt Erasmus+ mobilitāti, paplašināt savu redzesloku, kā arī jautri un izzinoši pavadīt laiku.

Pasākumu vadīja 4.kursa studente Arina Rubļova ("Tūrisma un viesnīcu uzņēmējdarbības vadība") un RTA Studējošo padomes Akadēmiskā virziena vadītājs Iļja Lobanovs. Pasākuma laikā dažādās aktivitātēs bija iespēja iepazīties ar RTA studējošajiem ārzemju studentiem, kuru šogad ir visai plašs pulciņš. RTA studē studenti no Lietuvas, Vācijas, Francijas, Bulgārijas, Polijas, Turcijas, Indijas, Saūda Arābijas, Bangladešas, Ēģiptes, Kazahstānas, Uzbekistānas, Gruzijas un Slovākijas.

Katras valsts pārstāvim pirms pasākuma bija jāsagatavo mājasdarbs – jāprezentē trīs īpašas lietas, kas raksturo viņa valsti. Tieši ar šīs aktivitātes palīdzību ikviens varēja paplašināt savu redzesloku, uzzināt daudz ko jaunu un saprast, cik dažādas mēdz būt kultūras. Vienā no aktivitātēm pasākuma dalībnieki apsprieda dažādus pasaulē valdošos kultūru stereotipus. Tā bija lieliska iespēja saprast, cik daudz no tās informācijas, ko izlasām internetā vai dzirdam ikdienā, ir nepatiesa.

Vakara jautrākajā daļā studenti grieza dančus kopā ar deju kolektīvu un ansambli "Dziga". Tā bija latviešu studentu iespēja parādīt un arī iemācīt dažas dejas ārzemju studentiem. Ja sākumā tas sagādāja nelielas grūtības, tad ar katru nākamo deju studenti arvien vairāk atvērās un arī deju soļi padevās raitāk. Vēlāk arī citu valstu studenti iepazīstināja latviešu jauniešus ar savu mūziku un iemācīja daudzus dažādus deju soļus. Visa vakara gaitā bija iespēja cienāties ar latviešu labumiem un zāļu tēju. Pasākuma laikā izdevās noskaidrot trīs ārzemju studentu viedokļus par to, kā viņi ir iejutušies Rēzeknē.

Charlotte: "Esmu no Francijas. Man patīk Rēzeknē, īpaši GORS un multifunkcionālais jauniešu centrs "Zeimuļs". Kā es izvēlējos te studēt? Biju ieinteresēta iepazīt Latviju, un manai universitātei ir noslēgts sadarbības līgums ar RTA, tāpēc arī nonācu šeit. Pasākumā bija interesanti iepazīties ar tradicionālajām dejām un nobaudīt latviešu nacionālos ēdienus."

Mediya: "Esmu no Uzbekistānas. Man ļoti patīk Rēzekne, jo tā ir maza un nav trokšņaina, te var atrast visu, kas vien vajadzīgs. Rēzeknē ir daudz krievvalodīgo, un tas ir lieliski, jo tas neļauj man aizmirst manu otro valodu. Rēzeknē izvēlējos studēt, jo piedāvātās iespējas sakrita ar manām vēlmēm. Protams, apsvēru iespēju studēt arī dažās Rīgas universitātēs, taču, salīdzinoši ar Rēzekni, tās bija ļoti dārgas. Esmu ļoti apmierināta ar savu izvēli, jo man ir gan laiks, ko veltīt studijām, gan arī laiks, lai apmeklētu dažādus kursus jauniešu centrā "Zeimuļs". Man ļoti patika šis pasākums, un es to izbaudīju."

Abdelrahman: "Esmu no Saūda Arābijas. Rēzekne ir ļoti jauka un mierīga vieta. Studiju vietu izvēlēties nebija viegli, tomēr jau sākumā zināju, ka tā būs Eiropā, jo jau biju iepazinis gan Āziju, gan Āfriku. Izvēlēties no visām Eiropas valstīm vienu konkrētu nebija viegli. Nevēlējos studēt nevienā no lielvalstīm, bet gribēju atrast kādu mazāku un ne tik zināmu, jo man patīk atšķirties. Tā nu es nonācu pie Latvijas. Studēt pieteicos gan RTU, gan RTA, un no abām iestādēm apstiprinājumus saņēmu vienlaicīgi. Tomēr, ņemot vērā manu iepriekšējo pieredzi, kad studēju Malaizijas galvaspilsētā, sapratu, ka vēlētos studēt mazākā pilsētā, tāpēc izvēlējos Rēzekni. Es vēlos pateikt lielu paldies par pasākumu. Man ir prieks, ka mēs šeit esam gaidīti."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)